Ολυμπιονίκης και αδικημένος ο Μπεντινίδης

Στην κατηγορία των Ολυμπιονικών και επίσημα, ανήκει ο Εμζάριος Μπεντινίδης όπως ενημετώθηκε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από τη ΔΟΕ.

Ο Έλληνας παλαιστής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 74κ. της ελευθέρας πάλης, ανέβηκε από την 9η θέση στην 8η, μετά και τον αποκλείσμό του αργυρού Ολυμπιονίκη Σοσλάν Τιγκίεφ από το Ουζμπεκιστάν για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Μάλιστα ο Μπεντινίδης θεωρείται από τους πιο αδικημένους της ιστορίας καθώς αντιμετώπισε τον Τιγκίεφ στην προημιτελική φάση των αγώνων και αποκλείστηκε χάνοντας στα σημεία 1-0. Ο Τιγκίεφ μετά τον Μπεντινίδη αντιμετώπισε τον Μουράντ Γκαϊντάροφ από τη Λευκορωσία τον οποίο έστειλε στα ρεπεσάζ αποκλείοντας τον και αυτόν. Τελικά ο Γκαϊντάροφ νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ τον Στεφάν Γκεργκίτα από τη Ρουμανία που προηγούμενος είχε αποκλείσει τον Μπεντινίδη. Ο Γκαϊντάροφ προβιβάστηκε σε αργυρό Ολυμπιονίκη και ο Γκεοργκίτα πήρε το χάλκινο. Οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό τί έχασε ο Έλληνας παλαιστής από τον χρήστη απαγορευμένων ουσιών, Τιγκίεφ.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF