Το ακονίζει για το παγκόσμιο του Λονδίνου

Ξεκίνησε το ακόντιο λόγω της μεγάλης του αδελφής που ήταν και αυτή αθλήτρια του ακοντισμού και… κόλλησε. Ο Πάρις Μπατζάβαλης είναι ένας από τους ήρωες του ελληνικού στίβου. Με ελάχιστα μέσα, ανύπαρκτες εγκαταστάσεις και μόλις ένα αγωνιστικό ακόντιο (το οποίο προσέχει σαν τα μάτια του) ετοιμάζεται να τα βάλει με αθλητές από ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς το επίπεδο του ακοντισμού έχει πλέον ξεφύγει…

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
amiridiskos[email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Με το πόδι του να έχει δεχθεί μπάρα με 125 κιλά και με το ταρτάν του Καυτανζογλείου να είναι εντελώς καμμένο, τόσο που τα καρφιά από τα παπούτσια να μην το τρυπάνε για να βάλει κόντρα, ο Μπατζάβαλης έριξε σχεδόν 80 μέτρα. Δεδομένων των συνθηκών και για ξεκίνημα της σεζόν, ο αθλητής ο Θωμά Κυριαζή έκανε καλή αρχή. Η συνέχεια προβλέπεται ακόμα καλύτερη, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Με το όριο να είναι στα 83μ. και τον ίδιο να έχει ρίξει πέρσι 85.95μ. στη Θήβα, μάλλον δε θα έχει πρόβλημα να τσεκάρει το εισιτήριο του για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς. Πριν όμως από το Λονδίνο, προηγείται ο… Κυριαζής.
Ο γιος του προπονητή του και πολύ καλός του φίλος, Γιάννης ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ στο Τέξας A&M, είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Μπατζάβαλη για τη μία και μοναδική θέση στην Εθνική ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λιλ για τη σούπερ λίγκα. Μπορεί να τους χωρίζει ένας ωκεανός, ωστόσο οι δυο τους μιλάνε πολύ συχνά και συμβουλεύουν ο ένας τον άλλο. Στα… μέτρα όμως είναι αντίπαλοι και ευχαριστούν την τύχη τους που έχουν ο ένας τον άλλον. «Έτσι δεν κοιμάται κανένας ήσυχος» τονίζει ο Μπατζάβαλης που γνωρίζει καλά ότι εκτός από τον Κυριαζή, έχει απέναντι του πέντε Γερμανούς που έριξαν πέρσι πάνω από 85μ., έναν ακόντιστή (χρυσό Ολυμπιονίκη) από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, έναν Κενυάτη παγκόσμιο πρωταθλητή, όλη τη φινλανδική σχολή, δύο Τσέχους, Λετονούς, Ινδό, Καταριανό, Πολωνό, Αυστραλό, Σουηδό, Ουκρανό, όλοι τους με βολές πέρσι πάνω από τα 84 μέτρα.
Το 2017 προβλεπεται ακόμα πιο ανταγωνιστικό και ο Μπατζάβαλης που πέρσι ήταν παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, συνεχίζει φέτος για το Λονδίνο, με το ίδιο ακόντιο, στις ίδιες άθλιες εγκαταστάσεις αλλά με περισσότερο πείσμα και θέληση.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF