Από τον Κλαδισό στο Ρίο και φέτος στο Λονδίνο

Ξεκίνησε ως 100αρης, συνέχισε στο ποδόσφαιρο, πέρασε για λίγο από την κολύμβηση για να καταλήξει σφυροβόλος έχοντας προπονητή έναν από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε ο ελληνικός «. Ο Μιχάλης Αναστασάκης είναι από τους πιο αδικημένους αθλητές στην Ελλάδα, καθώς ως σφυροβόλος συνήθως είναι… εξόριστος από τα στάδια των αγώνων.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Αφού περιηγήθηκε σε αρκετά αθλήματα, τον κέρδισε ο στίβος. Ευτυχώς όχι οι ταχύτητες γιατί τις… βαριόταν. Ο Μιχάλης Αναστασάκης είναι από τα παιδιά του Κλαδισού. Εκεί όπου ο Κώστας Παπαμαρκάκης μαζεύει Κρητικόπουλα και φτιάχνει ρίπτες στις πιο άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στην Ευρώπη (τουλάχιστον…). Πήρε τις (σωστές) βάσεις και συνέχισε με κόουτς τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου. Έναν πρωτοπόρο αθλητή, από τους πρώτους Έλληνες του NCAA με επιδόσεις στη σφυροβολία που ο ΣΕΓΑΣ τότε δεν αναγνώριζε γιατί δεν τις πίστευε! Ήταν η εποχή που δεν υπήρχε το ίντερνετ και αναγκάζονταν ο Νίκος Παπαδημητρίου να δίνει ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Μακεδονία» για να καταγράφονται οι εντυπωσιακές επιδόσεις του γιου του Αλέξανδρου στις ΗΠΑ.
Με τον Παπαδημητρίου ο Αναστασάκης έφτασε στην τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ όπου διεκδίκησε το μετάλλιο μέχρι την τελευταία του βολή και κατέγραψε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Καθολου άσχημα για έναν ρίπτη 22 ετών.
Το 2016 έκανε το ατομικό του ρεκόρ με 77.08μ. δείχνοντας ότι μπορεί να πάει αρκετά μακρύτερα με τον Παπαδημητρίου να έχει βάλει στόχο να χάσει το πανελλήνιο ρεκόρ (80.45μ.) από τον αθλητή του. Προς το παρόν ο στόχος είναι πρώτα η σούπερ λίγκα στο Λιλ και στη συνέχεια το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Έχοντας αλλάξει κάποια πράγματα στην τεχνική του ετοιμάζεται για νέα ρεκόρ και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο αθλητής Παπαδημητρίου…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF