Η μεταολυμπιακή χρονιά της Δράκου

Η Νόρα Δράκου είναι από τις αθλήτριες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική κολύμβηση, ενώ η συνέπειά της σε σημαντικούς αγώνες του εξωτερικού μαρτυρούν το ταλέντο και τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις.

συνέντευξη Στέφανος Σουλιώτης
 [email protected] 

Η φετινή σεζόν είναι μεταολυμπιακή το οποίο σημαίνει πως η κολυμβήτρια του Άκη Οικονόμου, όπως και πολλοί αθλητές, έμεινε εκτός πισίνας για αρκετό διάστημα προκειμένου να αποφορτιστεί. Η Δράκου μπήκε στις προπονήσεις στις αρχές του χρόνου έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Έτσι έχει την άνεση να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση προκειμένου να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις η Δράκου μίλησε στο Sportsfeed για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και του Λονδίνου, για τον τραυματισμό της στον ώμο το 2013 και τους ανθρώπους στους οποίους νιώθει ευγνωμοσύνη.

Τι αποκόμισες από τη δεύτερη παρουσία σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες;
Όλες οι διοργανώσεις υψηλού επιπέδου λειτουργούν αθροιστικά όσον αφορά στη συλλογή εμπειριών. Οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες μου δίδαξαν ότι για να καταφέρεις να είσαι στην ελίτ την αθλητών χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση και στο κομμάτι της προπόνησης αλλά και στο ψυχολογικό. Οι Ολυμπιακοί είναι το μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη και αυτό δεν πρέπει να το αφήσεις να σε καταβάλει. Η αλήθεια όμως είναι ότι απόλαυσα πολύ περισσότερο την δεύτερη φορά και την έζησα πιο έντονα.

Τι αλλαγές περιλαμβάνει η προετοιμασία σου στη μεταολυμπιακή χρονιά;
Φέτος σε σχέση με τη μεταολυμπιακη χρονιά του 2012 πήρα πολύ περισσότερη ξεκούραση. Ουσιαστικά μπήκα σε εντατικές προπονήσεις τον Ιανουάριο. Το είχα πολύ ανάγκη μετά από μια πολύ απαιτητική χρονιά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτή την χρονιά αποφασίσαμε με τον Άκη Οικονόμου να βάλουμε τις βάσεις με στόχο βέβαια το παγκόσμιο πρωτάθλημα για μια καλή και επιτυχημένη, ελπίζω, τετραετία.

Όταν τραυματίστηκες το καλοκαίρι του 2013, φοβήθηκες πως ίσως μπορεί να μην επανέλθεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο;
Σίγουρα! Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη η οποία με ακολουθούσε για ένα τρίμηνο περίπου. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα να σταματήσω να είμαι «έρμαιο»» του τραυματισμού μου και να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο στοχεύοντας στο παγκόσμιο του 2015. Ένας τραυματισμός σού δημιουργεί πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις αλλά είμαι πολύ υπέρ του «κλισέ» πως αν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις!

Πόσους από τους στόχους που έθεσες όταν ξεκινούσες την πορεία σου, έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα;
Τους τελικούς σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς και τη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποιος είναι ο άνθρωπος για τον οποίο νιώθεις περισσότερη ευγνωμοσύνη;
Πραγματικά είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι στους οποίους χρωστάω πολλά. Είχα και έχω την τύχη σε όλη αυτή την πορεία μου πολλοί άνθρωποι, συγγενείς και μη, να βρίσκονται στο δρόμο μου και να με βοηθούν ο καθένας εκεί που μπορεί. Όμως η οικογένεια μου είναι αυτή που θα ευχαριστώ και θα ευγνωμονώ για πάντα. Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε εμένα, που με στηρίζουν σε οτιδήποτε χρειαστώ και που ονειρεύονται μαζί μου.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF