Η Ρίκεν κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία!

H Μίνα Ρίκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του τζούντο. Το απέδειξε πριν από λίγο χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο 9ο κύπελλο Ηλιάδης.

της Βαρβάρας Ακριτίδου

H 17χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 63 κιλών. Φέτος εμφανίστηκε ακόμα πιο δυνατή και πριν από λίγο έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Του πρώτου για τα ελληνικά χρώμα στο 9ο κύπελλο Ηλιάδης που διεξάγεται στο Ολυμπιακό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.
Η Ρίκεν ξεκίνησε τους αγώνες κόντρα στην Τουρκάλα Σεβγκί Γκεζέρ την οποία νίκησε με ίπον στη λήξη του αγώνα και αφού της είχε περάσει και ένα βαζάαρι. Στη συνέχεια νίκησε στον ελληνικό εμφύλιο της Μαρία Μυρίλλα με ίπον στο 1:07. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Τουρκάλα Μινέι Ακντενίζ, για να την αποκλείσει με δύο βαζάαρι. Στον τελικό, η Ρίκεν βρέθηκε αντίπαλη με την Γιοβάνα Ομπράντοβιτς από τη Σερβία και χρειάστηκε μόλις 1:04 για να περάσει δύο βαζαάρι και να κερδίσει τελικά με ίπον.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF