«Λατρεύω τις προπονήσεις περισσότερο από τους αγώνες»

Τον Στέφανο Δημητριάδη συνοδεύει τους τελευταίους μήνες και ένας άλλος τίτλος εκτός από εκείνον του αθλητή. Είναι ο τίτλος του μεταπτυχιακού φοιτητή στην τεχνολογία τροφίμων. Αν πριν με την κολύμβηση είχε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τώρα πια οι στιγμές που αφιερώνει στον εαυτό του είναι σπάνιες. Ωστόσο δε θα τον ακούσεις ποτέ να παραπονείται γιατί και οι δύο ιδιότητες τον γεμίζουν όσο τίποτα άλλο.

συνέντευξη Στέφανος Σουλιώτης
 [email protected] 

Μία ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δημητριάδη είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος τον χαρακτήρα του. Η ροή του λόγου του σε προϊδεάζει πως πρόκειται για έναν συγκροτημένο άνθρωπο, σοβαρό και ψύχραιμο που μπορεί να διαχειριστεί οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Ξεκίνησε από τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, συνέχισε στον Πανιώνιο και τα τελευταία οκτώ χρόνια αποτελεί πολύτιμο στέλεχος του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Το βιογραφικό του δείχνει συνέπεια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα η δεύτερη πρόκριση ήρθε σχεδόν 1,5 χρόνο πριν την πρεμιέρα των Αγώνων του Ρίο. Σήμερα ο στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Δημητριάδης έχει το όριο, έχει την εμπειρία και είναι σίγουρο πως μέχρι τον Ιούλιο δε θα αφήσει τίποτα στην τύχη. Ο πρωταθλητής του Τάσου Καράμπελα μίλησε στο Sportsfeed για τα φαβορί της Βουδαπέστης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει την πεταλούδα για χάρη κάποιου άλλου στιλ;

Τί σου έχει μείνει ως ανάμνηση από τους Ολυμπιακούς του Ρίο και τί από εκείνους του Λονδίνου;
Σίγουρα και από τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου ήταν η πρώτη μου συμμετοχή. Σαφώς ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που κατάφερα να συμμετάσχω. Παρόλα αυτά είχα τον τραυματισμό στο γόνατο ολόκληρη τη χρονιά και ήξερα πως δε μπορούσα να είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Το γεγονός αυτό μου άφησε μια πικρία αλλά προσπάθησα να το ευχαριστηθώ και να απολαύσω τους αγώνες. Αντίθετα στο Ρίο ένιωσα πολύ πιο έτοιμος και ανταγωνιστικός. Θεωρώ πως ένας αθλητής αφού πάρει το βάπτισμα του πυρός στους πρώτους Ολυμπιακούς, τη δεύτερή φορά του αν υπάρξει, την απολαμβάνει περισσότερο.

Τί ήταν αυτό που σε κράτησε στην κολύμβηση όταν συναντούσες δυσκολίες;
H κολύμβηση είναι πλέον τρόπος ζωής. Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να σταματήσω αν και δεν κράτησαν πολύ καθώς κάθε φορά σκεφτόμουν πως έχω να δώσω ακόμα και εξακολουθώ να το πιστεύω! Λατρεύω τις προπονήσεις περισσότερο από τους αγώνες διότι η πραγματική δυσκολία και η ομορφιά του αθλήματος βρίσκεται εκεί. Η κολύμβηση είναι αρκετά εθιστικό άθλημα και θεωρώ πως εάν το ξεκινήσει κάποιος δύσκολα το αφήνει για να κάνει κάποιο άλλο.

Σκέφτηκες ποτέ να αφήσεις την πεταλούδα και να κολυμπήσεις άλλο στιλ;
Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές να δοκιμάσω και άλλα αγωνίσματα όπως το ελεύθερο, κυρίως τα 200μ. Όμως κάθε χρονιά είχα ένα σημαντικό στόχο να κυνηγήσω και ήθελα να επικεντρώνομαι στο αγώνισμά μου. Πλέον στις προπονήσεις δουλεύω και το ελεύθερο. Μπορεί να το δοκιμάσω σύντομα για να τεστάρω τον εαυτό μου περισσότερο παρά για να κυνηγήσω κάτι επιπλέον.

Μετά από μία επιτυχία ιδιαίτερα όταν ήσουν μικρότερος, είχες νιώσει ποτέ να παίρνουν αέρα τα μυαλά σου;
Δεν ένιωσα ποτέ να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα. Πάντα ήμουν προσγειωμένος, ειδικότερα σε μικρότερες ηλικίες γιατί ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος 100% με τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα το κάτι παραπάνω. Συνεχίζω να το πιστεύω αυτό. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές ικανοποίησης, όταν ο κόπος και η προσπάθεια αποδίδουν. Όμως πρέπει να τις διαχειρίζεσαι και να αποτελούν κίνητρο να συνεχίζεις να προσπαθείς για το καλύτερο και όχι για κάτι διαφορετικό.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ποιους θεωρείς υποψήφιους για το βάθρο στα 200μ. πεταλούδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος;
Το 200άρι πεταλούδας είναι ένα αγώνισμα που σπάνια βλέπεις εκπλήξεις. Θεωρώ πως μετά την απόσυρση του Φελπς, ο Λε Κλος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Φυσικά θα τον κοντράρει ο Τσεχ που είναι η τελευταία του χρονιά και οι αγώνες διεξάγονται στη χώρα του. Στην τρίτη θέση προβλέπω να είναι Ιάπωνας καθώς πάντα υπάρχει ένας στο βάθρο των μεταλλίων.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF