«Το μυαλό μου στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης»

Σε κάθε κούρσα που πέφτει ο Απόστολος Χρήστου γνωρίζει πως είναι φαβορί. Ενώ άλλοι θα κατέρρεαν από το βάρος αυτής της σκέψης, ο 20χρονος πρωταθλητής στέκεται στο ύψος του – το οποίο για να κυριολεκτούμε δεν είναι και λίγο αν αναλογιστεί κανείς πως φτάνει το 1,98μ.

συνέντευξη Στέφανος Σουλιώτης
 [email protected] 

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων στο παρελθόν στα 100μ. ύπτιο και νυν χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία ανδρών είναι μερικά από όσα κοσμούν το βιογραφικό του. Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Σαν Μαρίνο όπου βάζει τις βάσεις για μια επιτυχημένη χρονιά. Ο Χρήστου ξεκίνησε με γρήγορες επιδόσεις το 2017 και έτσι θέλει να συνεχίσει ώστε να πιάσει και πέμπτο όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Μιλώντας στο Sportsfeed o Χρήστου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που χρειάζεται για να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει, στους ανθρώπους που τον στηρίζουν και στο ποιες κούρσες κάθεται και ξανάβλέπει στο διαδίκτυο.

Πόση προσπάθεια κρύβεται πίσω από μία πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο/ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη. Πρέπει να υπάρξουν αρκετές θυσίες μαζί με μεγάλη υπομονή, επιμονή και αφοσίωση στις προπονήσεις και γενικότερα στην προετοιμασία για τον συγκεκριμένο στόχο. Έτσι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπήρξε στιγμή που αμφέβαλες για τις δυνατότητές σου;
Σίγουρα υπάρχουν και στιγμές που δεν ήμουν στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση ή μου έλειπε η αυτοπεποίθηση λόγω μικρών αποτυχιών ή από κούραση ή από διάφορες συνθήκες και καταστάσεις. Όμως στο τέλος με σκέψη και λογική επανέρχομαι στον καλό μου εαυτό και καταλαβαίνω τι αξίζω πραγματικά.

Υπάρχουν κούρσες Ολυμπιακών Αγώνων ή παγκόσμιων πρωταθλημάτων που τις θαυμάζεις και μπαίνεις συχνά-πυκνά στο διαδίκτυο για να τις ξαναδείς;
Ναι, όχι μονό της Βραζιλίας αλλά και πιο παλιών Ολυμπιακών Αγώνων, πχ όλες οι κούρσες του Φελπς από το Πεκίνο μέχρι το Ρίο αλλά και τα 100μ. πεταλούδα του Ρίο. Για μένα είναι πρότυπο και κίνητρο να βλέπω τους καλύτερους αθλητές του κόσμου την ώρα που αγωνίζονται. Αντλώ στοιχειά τα οποία χρησιμοποιώ και εγώ στην προετοιμασία μου. Επίσης από πολλές κούρσες Ολυμπιακών Αγώνων καταλαβαίνω ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Οι άνθρωποι που υπάρχουν γύρω σου τι ρόλο έχουν παίξει στο να είσαι σήμερα αυτός που είσαι;
Έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο για να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Κυρίως η οικογένειά μου η οποία με στηρίζει καθημερινά σε ο,τι θέλω και χρειάζομαι για να πετύχω τους στόχους που θέτω. Εξάλλου τα μέλη της οικογένειάς μου είναι και ο λόγος που ξεκίνησα να κολυμπώ και συνεχίζω μέχρι και σήμερα.

Κάνεις σκέψεις για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης ή είναι νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο;
Είναι στο μυαλό μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Έχω τέσσερα όρια και θα κυνηγήσω και τα 100μ. ελεύθερο όπου αν τα καταφέρω θα έχω πέντε επιλογές για το τι θα κολυμπήσω εκεί. Αφού αποφασίσω σε ποια θα αγωνιστώ, μετά θα θέσω τους ανάλογους στόχους.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF