«Παρατημένη πόλη η Θεσσαλονίκη»

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την οποία χαρακτήρισε παρατημένη πόλη όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές…

Ο υφυπουργός επισκέφτηκε με το κλιμάκιο του, το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο για να έχει άποψη από πρώτο χέρι σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εκεί καθώς όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μέχρι σήμερα γνώριζε την περίπτωση μόνο από τις αναφορές που κατά καιρούς έφταναν στο γραφείο του. «Το Ποσειδώνιο είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι φτιαγμένο το 1960 με τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την περίοδο 2009-2010 έγινε μία μελέτη για τα μηχανολογικά του και μπήκε στα συρτάρια. Προεκλογικά, το 2014, εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα» δήλωσε και τόνισε πως θα δοθεί μάχη προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό του για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης που τη χαρακτήρισε στον τομέα αυτό, παρατημένη πόλη. «Αυτή τη στιγμή σε έργα, τρέχουν προγράμματα 1.000.000 ευρώ πέραν από τις ετήσιες τακτικές χρηματοδοτήσεις των ΕΑΚ. Και όμως δεν είναι αρκετά. Επί της ουσίας η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη στις υποδομές και δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Ψάχνουμε να βρούμε τα εργαλεία για να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα».
Ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για το πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο του ΑΠΘ το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για τη φοιτητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Το ερώτημα για το Καυτανζόγλειο πάντως, παραμένει αναπάντητο…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF