2η στον κόσμο η Γκουντούρα!

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι το κενό της Βασιλικής Βουγιούκα στην ξιφακσία μετά την αποχώρηση της (μετά τους Ολυμπιακούς) θα ήταν δυσαναπλήρωτο. Ωστόσο, ο Δώρα Γκουντούρα δείχνει ότι βαδίζει στα βήματα της και το απέδειξε κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Στο αγώνισμα της σπάθης (ίδιο με αυτό της Βουγιούκα), η Γκουντούρα έφτασες στον τελικο του του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη (Βουλγαρία) όπου μετά από συγκλονιστικό αγώνα ηττήθηκε από την Μεξικανή Ναταλία Μποτέγιο 15-14. «Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και προσπάθειας σε αυτή την κατηγορία με πολλές χαρές και λύπες ένας κύκλος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Γυναικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον προπονητή μου Θανάση Δελενίκα για την πίστη και αφοσίωση του σε εμένα και στην δουλειά μας, τον σύλλογο μου ΑΕΚ και τον έφορο μου Κώστα Πότου που με στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης την εταιρία PBT Fencing και τον επίσημο αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα Sportescrime Fencingγια τον αθλητικό εξοπλισμό που μου παρέχει και τέλος φυσικά την οικογένειά μου που δεν λείπει ποτέ από το πλευρό μου» τόνισε η Γκουντούρα που αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως νεάνιδα σε μεγάλη κατηγορία.
Για να φτάσει στον τελικό, η 20χρονη ξιφομάχος έκανε τεσσερις νίκης στον όμιλο και στη συνέχει απέκλεισε κατά σειρά τις Νουρ Μοντασέρ (Αίγυπτος) 15-6, Λούτσια Λουκαρίνι (Ιταλία) 15-11, Σοφία Ποζντνιάκοβα (Ρωσία) επίσης με 15-11, στα προημιτελικά τη Μικέλα Μπατιστόν (Ιταλία) 15-14 και στον ημιτελικό την Λίζα Πούσταϊ (Ουγγαρία) με 15-12.
Ένα μήνα πριν, στην ίδια πόλη και τον ίδιο χώρο, η Γκουντούρα είχε καρδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα.
Η συνέχεια για την Ελληνίδα δευτεραθλήτρια κόσμου θα δοθεί στο παγκόσμιο κύπελλο της Τυνησίας στις 12 Μαΐου.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF