Η FINA θέλει τα 50αρια στους Ολυμπιακους

Από όλες τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, η κολυμβητική ήταν αυτή που πρότεινε τις περισσότερες αλλαγές στο πρόγραμμα της ενόψει τον Ολυμπιακών του 2020, ωστόσο πού δύσκολα θα γίνει κάποια αποδεκτή από τη στιγμή που δεν αφαιρείται από τη FINA κάποιο άλλο αγώνισμα.

H FINA ζήτησε από το ΔΟΕ να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Τόκιο, τα 50αρια σε πρόσθιο, ύπτιο και πεταλούδα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ενώ ζήτησε να προστεθούν στο πρόγραμμα τα 1.500μ. ελεύθερο και τα 800μ. ελεύθερο των ανδρών. Επίσης ζητήθηκαν επιπλέον 20 θέσεις στο open water, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Για να πιάσει και την απαίτηση της Ατζέντας 2020, η FINA πρότεινε και μεικτές σκυτάλες φύλων, στα 4Χ100μ. ελεύθερο και στα 4Χ100μ. μεικτής.
Οι αλλαγες αυτές θεωρείται απίθανο να συμβούν καθώς θα σημαίνει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αθλητών (κάτι πουδε θέλει σε καμία περίπτωση η ΔΟΕ) καθώς και αύξηση στον αριθμό των αγωνισμάτων. Από τη στιγμή που δεν προτάθηκε από τη FINA να αφαιρεθούν κάποια από τα υπάρχοντα αγωνίσματα, δεν έχει καμία τύχη η συγκεκριμένη πρόταση.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF