Οι τουρίστες των λαϊκών δρόμων σημαντικότεροι από την Εθνική ομάδα

Στην ελληνική αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, εδώ και λίγα 24ωρα έχει προστεθεί ένα νέο μέλος. Για τον ΣΕΓΑΣ όμως αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό για να υπάρξει αναφορά στο site του που σαν πρώτη και πανηγυρική είδηση έχει τις εγγραφές σε έναν λαϊκό δρόμο!

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφία foto-trexoume.gr

Ο ΣΕΓΑΣ όπως όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες, εισπράττουν επιχορηγήσεις από το κράτος για την ανάπτυξη του πρωταθλητισμού. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός της κάθε ομοσπονδίας και στον προϋπολογισμό που καταθέτει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όλαν ξεκινούν από τις Εθνικές ομάδες και τις συμμετοχές στις μεγάλες διοργανώσεις. Δίχως τους πρωταθλητές δεν έχει λόγο ύπαρξης καμία αθλητική ομοσπονδία. Ο μαζικός αθλητισμός είναι υποχρέωση του κράτους και μόνο.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του 2017. Τα εισιτήρια των αγώνων έχουν σχεδόν εξαντληθεί, η ΕΡΤ έχει πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 200 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη άρχισαν να μετρούν έναν έναν τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονται εντός ορίων και ο Γιουσέιν Μπολτ με τον Μο Φάρα ετοιμάζονται για την τελευταία παράσταση της καριέρας τους.
Οι Βρετανοί διοργανωτές έχουν μπει στην τελική ευθεία και διαρκώς καταφτάνουν κλιμάκια στο Λονδίνο (όπου σήμερα ξεκινά και η σύνοδος της IAAF) τόσο από τις εθνικές ομοσπονδίες όσο και από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα για να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το διάστημα 4-13 Αυγούστου όπου ο μισός πλανήτης (και βάλε) θα ασχολείται με τον βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το στίβο ως το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Σεμπάστιαν Κόου (πρόεδρος της IAAF) κάλεσε την Κατερίνα Στεφανίδη να καταθέσει τις απόψεις της για το μέλλον του παγκόσμιου στίβου.
Και ο ΣΕΓΑΣ; Αφού πρώτα ακύρωσε τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου των παίδων – κορασίδων, αδιαφορεί για τους αθλητές τους οποίους υποτίθεται υπηρετεί. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο κέρδισε τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Τα κατάφερε στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ. Έχουν περάσει μέρες από το επίτευγμα της και στον ΣΕΓΑΣ ακόμα δεν έχει γίνει ουδεμία αναφορά. Αντιθέτως, πρώτο θέμα είναι η εξάντληση των θέσων στους λαϊκούς δρόμους των 5χλμ. και 10χλμ. που διεξάγονται στα πλαίσια του Μαραθώνιου της Αθήνας… Αν αυτό δεν είναι ασέβεια προς την προσπάθεια μιας αθλήτριας, η οποία μάλιστα κάλυψε από την τσέπη της όλα τα έξοδα για να προσθέσει στην ελληνική αποστολή ακόμα μία συμμετοχή, τότε πως μπορεί να χαρακτηριστεί. Θέμα άγνοιας δεν τίθεται, καθώς όπως ορίζει το καταστατικό υπήρξε ενημέρωση καθώς από τον ΣΕΓΑΣ δεν επιθυμούν επανάληψη περίπτωσης Καλομοίρη.
Το να αποθεώνονται οι χιλιάδες ανώνυμοι που πληρώνουν για να κάνουν… τουρισμό σε λαϊκό δρόμο και να αγνοούνται οι αθλητές της Εθνικής ομάδας, είναι κάτι που δεν τιμά τον ΣΕΓΑΣ…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF