Επανέρχονται τα προνόμια των αθλητών

Με αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα κατατεθεί ο νέος αθλητικός νόμος τον ερχόμενο μήνα και δε θα θυμίζει το προσχέδιο που κατέθησε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Από την ημέρα που ανέβαλβε ο Γιώργος Βασιλειάδης την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, το πρώτο πράγμα που έκανε (ως νομικός και ο ίδιος) ήταν να πάρει στα χέρια του το προσχέδιο του νόμου που είχε κατατεθεί για διαβούλευσει. Ενημερώθηκε για τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την ουσιαστική εξάλειψη των προνομίων των αθλητών και «πάγωσε» όλες τις διαδικασίες.
Μετά από τέσσερις μήνες, το σχέδιο νόμου είναι σχεδόν έτοιμο (μόνο οι λεπτομέρεις έχουν απομείνει) και θα καταταθεί απευθείας στη βουλή προς ψήφιση. Το σημαντικότερο κομμάτι, όσον αφορά στους αθλητές, που έχει να κάνει με τα προνόμια και τις επιτυχίες θα ικανοποιεί με τις αλλαγές που έγιναν, με το υπουργείο να ανοίγει τις πόρτες στους υποψήφιους φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ) «σπρώχνοντας» επί της ουσίας του αθλητές να ακολουθήσουν αυτόν τον κλάδο.
Αυτά όσον αφορά στους αθλητές. Με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν περισσότερο τους παράγοντες και τη μικροπολιτική στον αθλητισμό θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF