Τρομερά εμπόδια στο Γιουτζίν

Οι Αμερικανοί διοργανωτές του Πριφοντέιν Κλάσικ που ανήκει στη σειρά των ντάιαμοντ λιγκ, είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν όλα τα αγωνίσματα τους σε πολύ υψηλό επίπεδο, καλώντας ότι καλύτερο υπάρχει.

Το Πριφοντέιν Κλάσικ στην ουσία θα είναι η πρόβα τζενεράλε του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Λονδίνου. Μετά το επί κοντώ των ανδρών, τη σφαιροβολία και τον ακοντισμό των ανδρών, στο Πριφοντέιν Κλάσικ θα γίνουν και τρομερά εμπόδια στα 110μ.
Ο 23χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ομάρ Μακλίοντ επιστρέφει ως ο περσινός νικητής με 13.06. Να σημειωθεί ότι ο Τζαμαϊκανός, είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του στίβου που έχει κατέβει τα 13 δευτερόλεπτα στα 110μ. εμπόδια (12.97) και τα 10 δευτερόλεπτα στα 100μ. (9.99).
Παρών το Γιουτζίν θα είναι και ο Άρις Μέριτ. Ο 31χρονος που ήταν τρίτος στο παγκόσμιο του 2015 με… μισό νεφρό, παραμένει ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει σε χρόνους κάτω των 13 δευτερολέπτων.
Η συμμετοχή έκπληξη είναι του παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεργκέι Σουμπένκοφ. Ο Ρώσος πήρε το ΟΚ από την IAAF να αγωνιστεί και αμέσως κλήθηκε στο Γιουτζίν. Ο Σουμπένκοφ έχει τρέξει άλλες τρεις φορές στο Πριφοντέιν και ήταν 5ος το 2014 και το 2015 και έκτος το 2013.
Ο βετεράνος Αμερικανός, 35 ετών πλέον, Ντάνι Όλιβερ είναι αυτός που έχει τρέξει την πιο γρήγορη κούρσα στις ΗΠΑ (12.90). Αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή του.
Δε θα μπορούσε να λείπει η Γαλλία από το αγώνισμα των 110μ. εμποδίων. Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ και Ντιμίτρι Μπασκού απειλούν όλους τους υπόλοιπους. Τελευταία προσθήκη, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. εμπόδια, Άντριου Πότζι.
Ο όγδοος του αγώνα, οι διοργανωτές ελπίζουν να είναι ο Ντέβον Αλεν. Το Σεπτέμβριο τραυματίστηκε σε αγώνα αμερικάνικου ποδοσφαίρου (το δεύτερο άθλημα του) και δεν είναι σίγουρη η παρουσία του.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF