73 (τρελά) παγκόσμια ρεκόρ για καλό σκοπό

Τα δέκα χρόνια γιορτάζει η συνεργασία του οργανισμού του ρεκόρ Γκίνες με τον μαραθώνιο του Λονδίνου. Η σύμπραξη των δυο έχει ως στόχο να εμπνεύσει συνηθισμένους ανθρώπους να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα –όπως είναι και το μότο του ρεκόρ Γκίνες- αλλά και να δώσουν μια διαφορετική νότα στην διοργάνωση.

της Έλενας Καρατζίδου

Με την ευκαιρία, λοιπόν που δίνεται οι δρομείς που θα επιλέξουν να σπάσουν κάποιο ρεκόρ, μαζεύουν χορηγίες και στο τέλος δίνουν τα χρήματα σε συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς που βοηθούν συνήθως ανθρώπους με κάποιες ασθένειες.
Φέτος στις 23 Απριλίου, 73 από τους 86 συνολικά δρομείς θα προσπαθήσουν να σπάσουν κάποια ρεκόρ και να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες του 2018 που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, οι κριτές θα ελέγχουν τους διαγωνιζόμενους και στο τέλος θα απονείμουν στους νικητές το τίτλο του κατόχου του ρεκόρ.
Αρκετές πρωτότυπες ιδέες υπάρχουν στον φετινό μαραθώνιο, οι οποίες όμως διαγωνίζονται και για πολύ καλό σκοπό. Ο Πόλ Κάσινς θα τρέξει φορώντας μια μεγάλη κατασκευή ελικοπτέρου και στόχος του είναι να τερματίσει σε έξι ώρες. Για τη προσπάθεια του αυτή έχει ήδη συγκεντρώσει από χορηγίες περίπου 4000 λίρες που αναμένονται να αυξηθούν μέχρι τον αγώνα. Τα χρήματα θα δοθούν στον οργανισμό που ερευνά τον καρκίνο των οστών.
Εκτός από ελικόπτερο, θα υπάρχει και αεροπλάνο με το οποίο θα διαγωνιστούν συνολικά 4 άτομα που πρέπει να τερματίσουν μέσα 5 ώρες και 20 λεπτά. Ο Σάιμον Κότζ, η Κάρολαϊν Μπράουν, η Ζακλίν Τζόουνς και ο Στίβ Ντέι συγκεντρώνουν χρήματα μέσω της συμμετοχής τους για δύο οργανισμούς. Την Macmilan Cancer Support και το παιδικό νοσοκομείο του Great Ormond Street. Ο Σάιμον Κοτζ διαγωνίστηκε και πέρσι συγκεντρώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό δωρεών, φτάνοντας τις 33,000 λίρες.
Πέρα από τις κατασκευές όμως υπάρχουν και οι στολές. Ο Τζέρεμι Πολ Άλισον τρέχει για τρίτη χρονιά στο Μαραθώνιο και φέτος θα ντυθεί ήρωας των Star Wars για να τερματίσει σε 4:59:59 . Όσα χρήματα μαζέψει θα τα προσφέρει στον οργανισμό Κάνε-μια-Ευχή.
Ο Τζέρεμι Ρίτσαρντς από την άλλη θα είναι πιο παραδοσιακός και θα τρέξει ως βίκινγκ. Η συμμετοχή του έχει ένα ξεχωριστό λόγο καθώς ο οργανισμός που θα βοηθήσει, στηρίζει κι εκείνον με τη κατάθλιψη από την οποία πάσχει μετά το χαμό της μητέρας του. Ο Μοχάμεντ Αλκαντί είναι κι εκείνος μια διαφορετική περίπτωση. Τρέχει για 8η χρονιά και φέτος θα είναι σεφ. Ο Αλκαντί ήρθε στην Αγγλία από την Παλαιστίνη πριν τέσσερα χρόνια ως πρόσφυγας και ζει πλέον μόνιμα στο Λονδίνο. Τρέχει σε αρκετές διοργανώσεις μέσα στο χρόνο και δίνει τα χρήματα που συγκεντρώνει σε οργανισμούς που βοηθούν όσους πλήττονται στη Παλαιστίνη λόγω πολέμου.
Η πιο ξεχωριστή στολή όμως είναι εκείνη του Μαρκ Κόλιν, ο οποίος θα ντυθεί αντλία ινσουλίνης. Ο λόγος είναι ότι ο γιός του, ο οποίος έχει διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 και φορά την αντλία 24/7, του έχει ζητήσει να βοηθήσει ώστε να βρεθεί θεραπεία. Γι’ αυτό το λόγο τα χρήματα που θα κερδίσει θα τα δώσει στη οργάνωση Γουβεναιλ που ερευνά τον διαβήτη.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF