Χίροου ο σκαντζόχοιρος μασκότ του παγκόσμιου

Την επίσημη μασκότ των αγώνων παρουσίασαν οι διοργανωτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Λονδίνου, που είναι ο Χίροου, ένας σκαντζόχοιρος που σχεδιάστηκε από μία… 9χρονη.

Ένα παιδικό πρόγραμμα του BBC (Βlue Peter) ανέλαβε πριν από μήνες να βρει τη μασκότ που θα είναι το σήμα κατατεθέν των αγώνων του Λονδίνου, μαζί και αυτήν του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου των ΑμεΑ. Περισσότερες από 4.000 συμμετοχές υπήρξαν από ολόκληρη τη Βρετανία για να καταλήξουν η επιτροπή στην οποία ήταν και η Τσέσικα Ενις Χιλ, στην πρόταση της 9χρονης Έλινορ από το Γουέστ Μίντλαντς.
Ο Χίροο ο σκαντζόχοιρος και η Γουίζμπι η μέλισσα επιλέχθηκαν κυρίως γιατί πρόκειται για δύο προστατευόμενα είδη στη Βρετανία (και όχι μόνο). Μάλιστα η Γουίσμπι θα ενσαρκωθεί από ΑμεΑ ηθοποιό που έχει χάσει το δεξί της πόδι.
Οι Βρετανοί ελπίζουν ο Χίροου να έχει την ίδια επιτυχία με τον Μπερλίνο. Τη μασκότ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009 που έμεινε στην ιστορία καθώς συμμετείχε στο σόου του Μπολτ (που είχε πολύ μεγάλα κέφια τότε λόγω των απίστευτων παγκόσμιων ρεκόρ).

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF