«Θα πηδήξω 9 μέτρα»!

Μπορεί η Νότια Αφρική να διαθέτει δύο αθλητές φαινόμενα, τον Γουέιντ Βαν Νίκερκ και την Κάστερ Σεμένια, άλλος είναι όμως αυτός που διαλαλεί την… πραμάτεια του. Ο Λουβό Μανιόνγκα δηλώνει ότι θα γίνει ο πρώτος άλτης του μήκους που θα περάσει τα εννέα μέτρα!

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το εθνικό πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής και ο Μανιόνγκα φρόντισε να ξεκινήσει το… σόου από τώρα. «Όλοι πρέπει να έρθουν στο στάδιο για να γίνουν μάρτυρες του καλύτερου άλματος στον κόσμο» δήλωσε ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο που τον περασμένο μήνα στην Πρετόρια πήδηξε 8.62μ. «Θα κλέψω την παράσταση. Εχω βαρεθεί να περιμένω τους αγώνες» τόνισε ο Μανιόνγκα τη στιγμή που στα 100μ. θα παραταχθούν πέντε αθλητές (μεταξύ αυτών και ο Βαν Νίκερκ) με επιδόσεις κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα.
Με το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ από τον εκπληκτικό τελικό του Τόκιο (1991) να είναι στα 8.95μ. ο Μανιόνγκα έχει στόχο να το πλησιάσει το ερχόμενο Σάββατο όσο το δυνατό περισσότερο, αλλα και να το ξεπεράσει. «Έχω βάλει στόχο τα εννέα μέτρα. Δε θέλω όμως να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής. Θέλω μόνο να το πλησιάσω» δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός που αποκάλυψε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων το 2010 (που ήταν και ο νικητής) είχε συναντηθεί με τον Πάουελ και είχαν μια μακρά συζήτηση. «Είπαμε πολλά πράγματα τότε και νομίζω ότι αυτό ήταν το σημάδι για τη συνέχεια, γιατί έχω γεννηθεί τη χρονιά που ο Πάουελ έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ. Τότε πίστεψα ότι θα είμαι αυτός που θα του πάρει το ρεκόρ».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF