Ένα χρόνο εκτός χρυσή Ολυμπιονίκης για τρία non show

H χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 100μ. εμπόδία, Μπριάνα Ρόλινς τιμωρήθηκε από την αμερικάνικη ομοσπονδία στίβου για παραβιάση του κώδικα αντί-ντόπινγκ, με αποκλεισμό εντός έτους από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Η 25χρονη εμποδίστρια θα μείνει εκτός μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2017 καθώς χρεώθηκε με τρία non show, αφού δε συμπλήρωσε σωστά τα whereabouts που ήταν υποχρεωμένη να το κάνει.
Τον πρώτο έλεγχο τον έχασε τον Απρίλιο τυ 2016 καθώς ταξίδευε. Το δεύτερο… φάουλ έγινε το Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η μέρα της Μπριάνα Ρόλινς» που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Φλόριντα, καθώς δεν είχε ενημερώσει που θα βρίσκεται και το τρίτο ήταν επίσης το Σεπτέμβριο όταν επισκέφτηκε το Λευκό Οίκο για να τιμηθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, από τον Μπαράκ Ομπάμα. Για ακόμα μία φορά δεν είχε ενημερώσει τα whereabouts και έτσι η USADA (αμερικάνικη υπηρεσία αντί-ντόπινγκ) αποφάσισε να ακυρώσει όλα της τα αποτελέσματα από τις 27 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει στην κατοχή της, το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Ρίο, θα χάσει όμως το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. «Αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, ειδικότερα μετά από μία εξαιρετική σεζόν το 2016» δήλωσε η Ρόλινς ενώ η τοποθέτηση της USADA ήταν η εξής: «Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση καθώς έχουμε μία αθλήτρια που δεν κατηγορήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ούτε είναι ύποπτη για χρήση. Ωστόσο υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται».
Να σημειωθεί ότι η USADA τιμωρεί όλοι όσοι χάνουν τρεις ελέγχους σε διάστημα 12 μηνών.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF