Συναρπαστικοί αγώνες στο Σχινιά (αποτελέσματα)

Το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα, όπου αθλητές και αθλήτριες που έχουν ανεβεί σε βάθρο παγκοσμίου πρωταθλήματος αναμετρόνται μεταξύ τους σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι αυτό της κωπηλασίας. Η πρώτη φάση του 83ου πανελλήνιου πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με το ΝΟ Θεσσαλονίκης να σημειώνει την ανατροπή σε ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο ΝΟΘ κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα αφήνοντας τον πανίσχυρο ΝΟ Ιωαννίνων στην… τρίτη θέση. Οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν 21 μετάλλια (9-8-4) ενώ κέρδισαν και την πρώτη θέση στη βαθμολογία με 293,5 βαθμούς.
Στη δεύτερη θέση των μεταλλίων έγινε ακόμη μια έκπληξη αφού την κατέλαβε ο ΟΕΑ και ΝΑ Βόλου με 14 μετάλλια (9-2-3), ενώ 3ος ήταν ο ΝΟΙ με οκτώ χρυσά, 10 ασημένια και δύο χάλκινα. Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν 2η στη βαθμολογία με 277,5 βαθμούς ενώ 3ος ήταν ο ΟΕΑ και ΝΑΒ με 188,5.
Κατά την 4η και τελευταία ημέρα της Α΄ φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη κάτω από πολύ καλές συνθήκες και παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πήραν μέρος με τις ομάδες τους σχεδόν όλοι οι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι μάλιστα σε πολλές κούρσες βρέθηκαν αντίπαλοι όπως οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του ΝΟ Κατερίνης και ΕΝΟΑ αντίστοιχα στο σκιφ γυναικών με την Νικολαϊδου να παίρνει τη νίκη απέναντι στην συναθλήτρια της στη βάρκα της Εθνικής ομάδας αλλά στο τέλος να πανηγυρίζουν μαζί.
Επόμενο ραντεβού πλέον στις 15 και 16 Ιουλίου στην Καστοριά όπου θα διεξαχθεί η Β΄ και τελευταία φάση του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF