Το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού

Έγινε λοιπόν το μπρέικ στη σειρά των τελικών της βόλεϊ λιγκ, κι ο ΠΑΟΚ απέχει ένα βήμα από το θρι-πιτ, σε μια χρονιά που αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς εξελίχθηκε και προς ένα διαφορετικό φινάλε οδεύει…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Φυσικά και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, ωστόσο η εικόνα των δύο τελευταίων τελικών, έχει αλλάξει τα δεδομένα και δίνει πλέον τον τίτλο του φαβορί στον ΠΑΟΚ, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί την πίεση…
«Από τη μία λοιπόν το dna του πρωταθλητή που έχει πάντα ο βολεϊκός Ολυμπιακός συν τη δίψα για να σπάσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ, κι από την άλλη η προσωπικότητα των πρωταθλητών που θέλουν σαν τρελοί να κρατήσουν την κούπα στην Θεσσαλονίκη», γράφαμε μεταξύ άλλων πριν την έναρξη των τελικών, με τους ασπρόμαυρους να βγάζουν μεγάλο «θέλω» το βράδυ της Πρωτομαγιάς. Μόνο που αυτό πήγαζε από τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε ο Δικέφαλος το δεύτερο παιχνίδι κι εκεί είναι το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι μετά το εμφατικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ στον 1ο τελικό, εκεί όπου ο Αγκάμεζ έκανε όργια, ίσως πίστεψαν ότι η σειρά είχε τελειώσει καθώς μετρούσε πέντε νίκες εις βάρος του αντιπάλου…
Κι όμως ο ΠΑΟΚ σήκωσε κεφάλι, απάντησε με το ίδιο σκορ και σχεδόν τον ίδιο τρόπο και ο παράγοντας ψυχολογία άλλαξε.
Στον Δικέφαλο, όπως φάνηκε τουλάχιστον χθες, κατάλαβαν ότι μπορούν και το έδειξαν, βγάζοντας όντως νοοτροπία πρωταθλητή στον τρίτο τελικό…
Κι όπως σημειώναμε το βράδυ της Κυριακής «Βασικός όμως στο Ρέντη θα είναι κι ο Στάροβιτς για πρώτη φορά, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις νέες προσαρμογές, αλλά κυρίως τον ψυχισμό που θα βγάλουν οι δύο ομάδες εδώ που φτάσαμε…».
Κι ο Σέρβος χωρίς να κάνει όργια, ήταν και πάλι ουσιαστικός, τελείωσε όλες τις μεγάλες μπάλες (με εξαίρεση τη φάση στο 9-12 του τάι μπρέικ) την ίδια ώρα που οι Ντάντε, Σαφράνοβιτς έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και οι δύο μαζί (κι ας μην έχουν κι αυτοί απίστευτα νούμερα).
Έτσι λοιπόν με την τριάδα των περιφερειακών του για πρώτη φορά σε αρμονία λογικό ήταν ο ΠΑΟΚ να έχει καλύτερη εικόνα και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα λάθη και την πίεση του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Ο Χόρχε Ελγέτα προφανώς και είναι καβάλα στ’ άλογο… Πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την ανατροπή στο β’ σετ με την διπλή αλλαγή (τόσο όταν έβαλε Πέτκοβιτς, Σακόγλου, όσο κι όταν επανέφερε Τερζή Στάροβιτς), αλλά αν ο ΠΑΟΚ έχανε το χθεσινό ματς με το απίστευτο λάθος που έγινε στο 5ο σετ δεν ξέρουμε τι θα γινόταν.
Ο Αργεντινός στο 14-12 του τάι μπρέικ έκλεισε τις αλλαγές του, έχοντας αφήσει στον πάγκο τους Τερζή, Στάροβιτς!
Στο 13-10 έβαλε Πέτκοβιτς, Σακόγλου (2 αλλαγές), στο 14-11 έβαλε Παντακίδη, Σωτηρίου (2 ακόμη αλλαγές), οι οποίοι αποχώρησαν στο 14-12 (φτάνοντας έτσι τις 6 αλλαγές).

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF