Παραμένει ανοιχτό το μέτωπο

Παραμένει ανοιχτό το μέτωπο της κόντρας στην ομοσπονδία του τζούντο, με την προσωρινή διοίκηση να βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω των χειρισμών της. Το νέο επισόδειο του σίριαλ περιλαμβάνει επιστολή του εκλεγμένου προέδρου προς την πολιτική ηγεσία.

Ο Γιάννης Καφενταράκης, καταγγέλει πως η προσωρινη διοίκηση «αδιαφορώντας για τις διατάξεις του καταστατικού της ομοσπονδίας δεν συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση επικαλούμενη γραφειοκρατικά προσχήματα».
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:
1) Η Προσωρινή Διοίκηση της Ε.Ο. Τζούντο, που διορίσθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών , περιφρονεί τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/99 και του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Ο. Τζούντο. Περισσότερο δε περιφρονεί τη βούληση των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας.
2) Δεκαοκτώ (18) σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας με δικαίωμα ψήφου, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ το 1/5 των σωματείων με δικαίωμα ψήφου για το 2017, κατέθεσαν εξώδικη δήλωση , αίτηση και πρόσκληση στις 13 Απριλίου 2017, σύμφωνα με το άρθρο 96 του Αστικού Κώδικα και το άρθρο 10 παρ αεδ. 2 του ισχύοντος Καταστατικού, προκειμένου να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα που αφορούν την Εθνική Ομάδα Τζούντο, την συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής, την συγκρότηση Ελεγκτικής Επιτροπής, το αγωνιστικό καλαντάρι 2017 και την επίσημη ενημέρωση των μελών για τα δικαστικά πεπραγμένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου 2016 τα σωματεία καταψήφισαν τα μέλη του εκλογικού συνδυασμού – που σήμερα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελούν τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης – και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία (47 σωματεία στα 56). Ως εκ τούτου είναι φυσικό και απολύτως λογικό τα σωματεία αυτά να επιθυμούν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν ακριβέστατα τις προθέσεις των νυν προσωρινώς διοικούντων. Το σημαντικότερο, όμως , είναι να περιφρουρήσουν την αναπτυξιακή δυναμική του αθλήματος του Τζούντο.
Η Προσωρινή Διοίκηση αδιαφορώντας για τις διατάξεις του Καταστατικού της Ομοσπονδίας δεν συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση επικαλούμενη γραφειοκρατικά προσχήματα π.χ «δεν γνωρίζει» ποια σωματεία έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 8 του Ν. 2725/99 οι αθλητικές ομοσπονδίες υποχρεούνται να υποβάλουν στη ΓΓΑ μέχρι τον Μάρτιο εκάστου έτους τον απολογισμό και τον ισολογισμό του προηγουμένου έτους. Είναι σαφές ότι η Προσωρινή Διοίκηση της Ε.Ο. Τζούντο δεν έχει συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση, με θέμα την έγκριση του οικονομικού – διοικητικού απολογισμού και του ισολογισμού για το 2016, ως όφειλε, σύμφωνα και με το καταστατικό της Ομοσπονδίας.Από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι η Προσωρινή Διοίκηση της Ε.Ο. Τζούντο παραβαίνει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας , μη συγκαλώντας Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί το κορυφαίο όργανο κάθε νομικού προσώπου.
Κατόπιν αυτών, σας παρακαλούμε, όπως παρέμβετε με τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της ΓΓΑ , προκειμένου να παύσουν οι προσωρινώς διοικούντες να παραβαίνουν ωμά το
Καταστατικό και να περιφρονούν τα σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας, που αγωνίζονται καθημερινώς, για να καλλιεργήσουν το άθλημα του Τζούντο και να το διατηρήσουν στο επίπεδο που του αξίζει».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF