Έτρεξε ημιμαραθώνιο σε 1:11:53 με… Crocs!

Οι μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών «σφάζονται» στα πόδια γνωστών και μη δρομέων πριν τους μαραθωνίους για το ποια έχει βγάλει το ιδανικότερο αθλητικό παπούτσι ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις. Ένας νεαρός φαίνεται όμως να τους αψήφησε και προτίμησε να διανύσει τη διαδρομή με τα γνωστά… Crocs.

της Ελενας Καρατζίδου

O νεαρός δρομέας Μπέντζαμιν Πέιτσεβ κατάφερε να τερματίσει σε 1:11:53 στον ημιμαραθώνιο που συμμετείχε φορώντας τα αγαπημένα του «παπούτσια». Τα Crocs είναι κατασκευασμένα από μια… μίξη από ανακυκλωμένο μπουκάλι χλωρίνης, φλούδες μπανάνας και κάποια μεταλλέυματα και φοριέται από μικρούς και μεγάλους (κυρίως γιατρούς). Ο Πέιτσεβ αποφάσισε να κάνει την επανάσταση και φόρεσε τα Crocs για ν’ αγωνιστεί, τερματίζοντας 16ος μέσα σε περίπου 71 λεπτά. Όπως ήταν λογικό έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης του ημιμαραθωνίου με τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους αθλητές ή θεατές να τον πλησιάζουν και να τον ρωτούν γιατί αποφάσισε να τρέξει μ’ αυτό τον τρόπο. Η ιδέα προέρχεται από τον πατέρα του Αλεξάντρ Πέιτσεβ, ο οποίος έτρεξε επίσης σε ημιμαραθώνιο φορώντας Crocs και τερμάτισε με χρόνο 1:16:07.
Η υπόθεση Crocs είναι οικογενειακή και κάθε χρόνο προπονούνται σκληρά μέχρι να πάρουν το… χρίσμα και να τρέξουν με το συγκεκριμένο «παπούτσι». Ο Πέιτσεβ κάνει συνολικά 7,5 μήνες περίπου προετοιμασία και τρέχει 65 μίλια ανά βδομάδα ώστε να συνηθίσει. Ο λόγος που επέλεξαν να τρέξουν φορώντας το συγκεκριμένο υπόδημα είναι διότι δεν δημιουργεί τις λεγόμενες φουσκάλες ή άλλες πληγές όπως τα υπόλοιπα ίσως αθλητικά αλλά και γιατί κρατάει το πόδι δροσερό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF