Παρών στο παγκόσμιο ο Κιπτσόγκε!

Άκομα ένα πολύ μεγάλο όνομα προστέθηκε στα entry lists του παγκόσμιου πρωταθλήματος στιβου που θα γίνει τον Αύγουστο στο Λονδινο, με τον Έλιουντ Κιπτσόγκε να ανακοινώνεται στην ομάδα της Κένυας!

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Κενυάτης χρυσός Ολυμπιονίκης του μαραθωνίιου, λόγω του εγχειρήματος των δύο ωρών και την επίπονη προετοιμασία των επτά μηνών στην οποία υποβλήθηκε για να καταφέρει να κάνει το εξωπραγματικό 2:00:25, αρχικά είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί στο παγκόσμιο. Ωστόσο, η ομοσπονδία της Κένυας ανακοίνωσε την ομάδα του μαραθωνίου σε άνδρες και γυναίκες, με τον Κιπτσόγκε να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν.
Εκτός από τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή μαραθωνοδρόμο στον κόσμο, οι Κενυάτες θα στείλουν στο Λονδίνο τον Γουίλσον Κίπσαγκ και το νέο μεγάλο τους όνομα που κέρδισε πρόσφατα το μαραθώνιο του Λονδίνου, Ντάνιελ Γουανζίρου. Όσον αφορά στις γυναίκες, η Έντνα Κίπλαγκατ που είναι δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Μέρι Κεϊτάνι που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαδρομή με 2:17:01 και η νικήτρια του μαραθωνιου του Σικάγο Φλόρενς Κίπλακατ είναι η τριάδα που δείχνει απίθανο να βρεθεί κάποια άλλη μαραθωνοδρόμος ανάμεσα τους.
Με τη σύνθεση που κατεβάζουν οι Κενυάτες, είναι προφανές ότι έχουν βάλει στόχο τα έξι μετάλλια και η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Κενενίσα Μπέκελε στους άνδρες δείχνει απειλητικός…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF