Στο μαραθώνιο της Κοπεγχάγης ο Μερούσης

Τον πρώτο του αγώνα για το 2017 θα πραγματοποιήσει ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών, μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς και τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Ο Χριστόφορος Μερούσης που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τους Ολυμπιακούς και μετά με διάφορα προβλήματα τραυματισμών, θα τρέξει την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Μαΐου, στο μαραθώνιο της Κοπεγχάγης. Ο 35χρονος Χιώτης δρομέας, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα και παρά τα προβλήματα θα επιδιώξει να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ (2:19:00) που είναι και το όριο συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, τον ερχόμενο Αύγουστο.
Το 2016, ο Μερούσης έτρεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες στο Ρίο σε 2:29:39 και κάτι λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα, έκανε 2:24:58 στην πολύ δύσκολη διαδρομή (21 ανηφορικά χιλιόμετρα) του Μαραθώνιου της Αθήνας.
Το 2017 δεν έχει κάνει καθόλου αγώνες, με εξαίρεση τα Street Relays στη Γλυφάδα και στην Κοπεγχάγη θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου μετά τους Ολυμπιακούς, να «γράψει» συμμετοχή (με όριο) και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει, τότε θα μιλάμε για σπουδαίο κατόρθωμα λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχει περάσει από το Ρίο και μετά.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF