Τα καλύτερα έρχονται!

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι ένας από τους εν ενεργεία εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού. Το απέδειξε για ακόμα μία φορά κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία του (RSX) και τώρα μας υπόσχεται ακόμα σπουδαιότερα πράγματα.

της Έλενας Καρατζίδου

Η πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, άφησε μια απογοήτευση στον Κοκκαλάνη με τον ίδιο να κάνει ένα μεγάλο διάλλειμα από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα RSX. Έμεινε εκτός παγκόσμίων κυπέλλων και όταν αποφάσισε να ξαναμπεί στους αγώνες, ήταν και πάλι εντυπωσιακός ανεβαίνοντας στο βάθρο σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Στα συν του Κοκκαλάνη και το ότι ήταν η αιτία να ενεργοποιηθεί ξανά στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα ο Νικόλας Κακλαμανάκης που ανέλαβε να τον οδηγήσει στους Αγώνες του 2020.

Πρώτος αγώνας μετά τους Ολυμπιακούς. Μεγάλο το διάστημα αποχής. Πως σoυ φάνηκε μετά από οκτώ μήνες που μπήκες και πάλι στο νερό να αγωνιστείς;
Μου έλειψε πολύ η αγωνιστική δράση στο εξωτερικό. Η προσαρμογή τις πρώτες δύο μερες ήταν πιο δύσκολη διότι ξαφνικά βρίσκεσαι να αγωνίζεσαι με 100 σκάφη από εκεί που έκανα προπόνηση με πέντε, το πολύ. Βέβαια όταν το αγωνιστικό παρελθόν σε αγώνες εξωτερικού είναι τεράστιο που σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάς και επανέρχεσαι γρήγορα.

Πρώτος αγώνας με Νικόλα Κακλαμανάκη και πρώτη μεγάλη επιτυχία. Αυτή είναι μόνο η αρχή;
Σίγουρα είναι η καλύτερη αρχή που μπορούσαμε να κάνουμε. Βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο στην συνεργασίας μας και πιστεύω πως αυτή η επιτυχία είναι μια ένδειξη για το τι μπορεί να επακολουθήσει στο μέλλον.

Πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες στη Μασσαλία; Είδαμε πολύ μεγάλα ονόματα στην κατηγορία σου να μην καταφέρνουν να μπουν στην κούρσα των μεταλλίων.
Οι συνθήκες ήταν ακραίες. Την πρώτη μέρα είχαμε ανέμους της τάξης των έξι μποφόρ. Την δεύτερη μέρα με δυσκολία είχαμε ένα μποφόρ. Την τρίτη μέρα είχε τόσο δυνατούς ανέμους που για λόγους ασφαλείας δεν αγωνιστήκαμε και την μέρα πριν την κούρσα των μεταλλίων είχαμε μέτριους ανέμους με πολλες εναλλαγές στη ένταση που την έκαναν πολύ δύσκολη. Λόγω της δυσκολίας των συνθηκών πολλά ονόματα έμειναν εκτός διότι χρειαζόταν καλά πλασαρίσματα σε κάθε ιστιοδρομία και οι συνθήκες το καθιστούσαν δύσκολο. Ήταν πραγματικά ένας πολύ δύσκολος αγώνας για όλους μας.

Επόμενος στόχος το παγκόσμιο στα νερά της Ιαπωνίας. Μας έχεις καλομάθει στις επιτυχίες. Τί να περιμένουμε εκεί;
Αισίως έφτασα στα πέντε μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αυτό της Μασσαλίας ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα έχω μόνο ένα. Σκοπός είναι να αυξήσω αυτό το νούμερο στο Τόκιο!

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF