Η προ-Εθνική για το παγκόσμιο

Την ομάδα που θα προετοιμαστεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης έκανε γνωστή ο Γιώργος Μορφέσης, όσον αφορά την Εθνική πόλο των γυναικών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 19 αθλήτριες όμως 17 θα δώσουν το παρών στην προετοιμασία που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και θα ακολουθήσει το τουρνουά στο Κουνσάν της Κίνας (29 Μαΐου με 3 Ιουνίου). Οι δύο που δε θα είναι παρούσες είναι οι αδελφές Χαραλαμπίδη οι οποίες και φέτος είχαν εξαιρετική σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα, χάνοντας στον ημιτελικό του φάιναλ φορ 11-10 από την ομάδα του Στάνφορντ που στην ουσία είναι η βάση της εθνικής των ΗΠΑ.
Η Στεφανία με την Ιωάννα Χαραλαμπίδη ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα ενισχύσουν την Εθνική στο παγκόσμιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μορφέσης τις θέλει και τις δύο στην ομάδα. Άλλωστε η Στεφανία ήταν και η κορυφαία παίκτρια της Εθνικής στο προηγούμενο παγκόσμιο (2015, Καζά).
Οι 17 που θα είναι κανονικά παρούσες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι οι Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Βασιλική Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Τσουκαλά, Ελευθερία Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ελένη Ξενάκη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Άλκηστη Μπενέκου, Βασιλική Πλευρίτου και Μαρία Πάτρα.
Στο τουρνουά της Κίνας θα υπάρξει και η πρώτη κόντρα Μορφέση – Κεχαγιά, καθώς η Εθνική βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία, την οποία έχει αναλάβει ο πρώην προπονητής της ελληνικής ομάδας που αποχώρησε έχοντας πολύ κακές σχέσεις με το σύνολο των παικτριών. Αυτή η κόντρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού εκτός των άλλων, παραδοσιακά οι αναμετρήσεις Ελλαδας – Αυστραλίας σε επίπεδο γυναικών, είτε πρόκειται για φιλικό παιχίδι είτε για αγώνα μεγάλης διοργάνωσης περιλαμβάνουν πολύ… ξύλο.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF