Κεϊτάνι και Κίπλαγκατ είπαν όχι στο παγκόσμιο

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε η αποστολή της Κένυας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου, καθώς δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα και φαβορί για μετάλλιο, απέρριψαν την πρόσκληση στην εθνική ομάδα.

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο μόνο για γυναίκες, Μέρι Κεϊτάνι και η νικήτρια του μαραθωνίου του Σικάγο, Φλόρενς Κίπλαγκατ δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ομοσπονδίας τους προκειμένου να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Οι δύο αθλήτριες, αφού ευχαρίστησαν την ομοσπονδία τους για την επιλογή, εξήγησαν ότι δεν προλαβαίνουν να είναι έτοιμες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς τον Απρίλιο συμμετείχαν στο μαραθώνιο του Λονδίνου. Μετά την απώλεια της χρυσής Ολυμπιονίκη Σούμγκονγκ που βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες, οι Κενυάτες έχασαν δύο ακόμα τοπ δρομείς ενώ και η Άγκνες Αμπρόζιο που ήταν επιλαχούσα τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Έτσι οι πολύ μεγάλες φιλοδοξίες που είχαν οι Κενυάτες για να κάνουν το 6Χ6 στο μαραθώνιο σε άνδρες και γυναίκες, μειώθηκαν αισθητά.
Στο μεταξύ, δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Έλιουντ Κιπτσόγκε στην πρόκληση αλλά έχει δώσει το ΟΚ ο Γουίλσον Κίπτσαγκ και ο νικητής του φετινού μαραθώνιου του Λονδίνου (και μεγάλο αουτσάιντερ για το παγκόσμιο) Ντάνιελ Γουανζίρου. Τουλάχιστον στους άνδρες, ακόμα και χωρίς τον Κιπτσόγκε οι Κενυάτες δείχνουν ικανοί για να σαρώσουν. Εκτός και αν έχει διαφορετική άποψη ο Κενενίσα Μπέκελε.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF