Τέλος εποχής και επίσημα για τον Αφρουδάκη

Για περισσότερα από 20 χρόνια, το όνομα Αφρουδάκης είχε ταυτιστεί με την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου, ακολούθησε σήμερα η επισημοποίηση της αποχώρησης και του Χρήστου, κλείνοντας έτσι την εποχή Αφρουδάκη στην Εθνική.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Χρήστος Αφρουδάκης σταμάτησε να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα. Τότε είχε ειπωθεί από τον προπονητή της Εθνικής, ότι πρόκειται για ένα… διάλλειμα, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο αθλητής γνώριζαν ότι το διάλλειμα αυτό θα ήταν… διαρκείας.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ του κυπέλλου, ο Χρήστος Αφρουδάκης φρόντισε να επισημοποιήσει το «αντίο» του από την Εθνική, αποχωρώντας ως αρχηγός και έχοντας κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. «Λίγο έως πολύ ήταν γνωστό. Ήταν μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τα χείλη μου. Οπότε, δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που από το 2001 μέχρι σήμερα με κάλεσαν στην Εθνική ομάδα, από τον Κούλη Ιωσηφίδη μέχρι και το Θοδωρή Βλάχο που συνέβαλαν στο να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δη αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για ότι έχω κάνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό που θέλω να περάσω στη νέα γενιά είναι πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα ακόμη και εγώ και όλοι οι αθλητές μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο. Μπορούσα να είμαι ακόμη καλύτερος και σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Όταν τελειώσει το Final-4 του κυπέλλου θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους προπονητές μου, την ομοσπονδία με όσες αντιαπαραθέσεις υγιείς ή μη είχαμε και να ευχηθώ στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής ομάδας και τον προπονητή που βρίσκεται εδώ καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες. Προφανώς θα σταθώ δίπλα στην Εθνική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται».

Διαθεσόπουλος: «Μπορούσε να συνεχίσει ο Χρήστος»
Η σχέση του Χρήστου Αφρουδάκη με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο πέρασε από 40 κύματα. Έχουν υπάρξει πολύ έντονες αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, όμως όλα αυτά ανήκουν στο… παρελθόν. Ο πρόεδρος τόνισε πως ο Αφρουδάκης μπορούσε να συνεχίσει, αλλά ο ίδιος σέβεται απόλυτα την επιθυμία του πρώην (πλέον), αρχηγού της Εθνικής. «Όχι απλά μας στενοχωρεί το γεγονός της αποχώρησης του Χρήστου μετά από 16 και πλέον χρόνια στην Εθνική ομάδα, αλλά είχαμε μια κουβέντα και πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει γιατί έχει τη σωματοδομή και την ποιότητα. Μια και έβαλε το θέμα ο Χρήστος, αν και δεν είναι της παρούσης, θα πω πως αθλητές όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, όπως και ο Σπύρος Γιαννιώτης όταν λένε σταματάμε, δε σταματούν για το άθλημα και την ομοσπονδία. Τα υπόλοιπα κάποια άλλη φορά».

«Το γνώριζα από τους Ολυμπιακούς»
Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Θοδωρής Βλάχος τόνισε για την αποχώρηση του Χρήστου Αφρουδάκη: «Αυτό είναι ένα κομμάτι που γνωρίζω σχεδόν μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουμε μιλήσει με το Χρήστο αρκετές φορές. Ήξερα τι έχει στο μυαλό του. Προσπάθησα όλο αυτόν τον καιρό με όλο το σεβασμό για τη σκέψη του και τις αποφάσεις που ήθελε να πάρει να του πω αυτά που ήθελα γιατί πιστεύω κι εγώ πως μπορούσε να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα και να προσφέρει κι άλλα. Θέλω να ευχηθώ στο Χρήστο καλή επιτυχία σε ότι κάνει και εμείς συνεχίζουμε».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF