Εκτός ευρωπαϊκών αγώνων ο υγρός στίβος

Με την προσθήκη του σάμπο, την ενίσχυση με street events του στίβου και την απουσία εξ’ ολοκλήρου του υγρού στιβου θα πραγματοποιηθούν οι 2οι ευρωπαϊκοί αγώνες, τους οποίους έχει αναλάβει για το 2019 το Μινσκ (Λευκορωσία).

Η επιτροπή η οποία συνεδριάζει στα Σκόπια αποφάσισε να ενισχύσει το στίβο και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Σβέιν Άρνε Χάνσεν θα βρεθεί η φόρμουλα για να παρουσιαστεί το άθλημα με καινοτομίες και όχι στην παραδοσιακή του μορφή. Η πρώτη σκέψη είναι να γίνουν street events στους δρόμους του Μινσκ και όχι η τρίτη (και ιδιαίτερα υποβαθμισμένη κατηγορία) του ευρωπαϊκού κυπέλλου των ομάδων, όπως είχε γίνει στο Μπακού.
Μία άλλη πολύ σημαντική αλλαγή είναι η απουσία του υγρού στίβου από τα 16 αγωνίσματα. Στο Μπακού υπήρχε ο υγρός στίβος, αλλά με τη συμμετοχη αθλητών από τις κατηγορίες των εφήβων και των νεανίδων. Αυτό το γεγονός (η απουσία των μεγάλων αθλητών) αλλά και το υψηλό κόστος για τα κολυμβητήρια, αποφασίστηκε το υγρός στίβου να μην υπάρχει στο πρόγραμμα για το 2018, όπως και το τάε κβον ντο το τρίαθλο και η ξιφασκία. Αντιθέτως το συγγενές άθλημα του τζούντο, σάμπο θα είναι ξανά στο πρόγραμμα όπως και η τοξοβολία, το μπάντμιντον, η πυγμαχία, το σπιντ στο κανόε, η ποδηλασία, η γυμναστική, το καράτε, το τζούντο, η σκοποβολή, η πάλη, το ποδοσφαιρο παραλίας, το μπιτς βόλεϊ, το μπάσκετ 3Χ3, το πινγκ πονγκ, ενώ απορρίφθηκε η άρση βαρών λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει τελευταία στο ντόπινγκ.
Από τα 16 αθλήματα, τα 11 θα προσφέρουν και Ολυμπιακή πρόκριση για τους Αγώνες του 2020.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF