Η προκήρυξη για τα «Δεπάστεια 2017»

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ερμής Σχηματαρίου σε συνεργασία με το δήμο Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ) και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας προκηρύσσει αγώνες στίβου με την επωνυμία «Ευάγγελος Δεπάστας 2017» και τους παρακάτω όρους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ώρα 17:30

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας»

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ.-400μ.-1500μ.-5000μ-100μ. εμπόδια-Ύψος-Επί κοντώ-Τριπλούν-Δισκοβολία.
ΑΝΔΡΩΝ: 100μ.-400μ.-1500μ.-5.000μ.-110μ. εμπόδια-Μήκος-Επί κοντώ
ΕΦΗΒΩΝ: Δισκοβολία- Σφαιροβολία.
ΠΚ-Α’: 80μ-150μ-Μήκος
ΠΠ-Α΄: 80μ-150μ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν μόνο αθλητές και αθλήτριες που έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας και είναι εγγεγραμμένοι σε συλλόγους στίβου.
Κάθε αθλητής – αθλήτρια των κατηγοριών ΠΠ-ΠΚ Α μπορεί να δηλωθεί και να αγωνισθεί μόνο σε ένα (1) ατομικό αγώνισμα .
Λόγω της ιδιαιτερότητας των αγώνων (βραδινοί) η συμμετοχή των αθλητών στα αγωνίσματα οριζόντιων και κάθετων αλμάτων καθώς και των ρίψεων θα είναι δώδεκα (12) με κριτήριο τις επιδόσεις που έχουν επιτύχει οι αθλητές-τριες κατά τη φετινή και περυσινή περίοδο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των αθλητών-τριών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, ηλεκτρονικά, στο e-mail της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, [email protected] Στο αρχείο δηλώσεων συμμετοχής (excel) συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλες οι στήλες και ιδιαίτερα η επίδοση (φετινή ή περυσινή).
Οι αθλητές-τριες πρέπει να οριστικοποιούν την συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία των αγώνων, 45′ πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, με επίδειξη του ατομικού δελτίου αθλητικής ιδιότητας σφραγισμένο από γιατρό όπως ορίζει ο νόμος.
Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των αθλητών-τριών στον Αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 παρ. 9 του νόμου 2725/99 και στο σχετικό έγγραφο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 4585/8-10-10).
Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
• Όλοι οι δρόμοι θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές και οι νικητές θα βγούν με βάση την επίδοσή τους.
• Στους αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (photo finish).
• Στα άλματα (μήκος-τριπλούν) και στις ρίψεις θα γίνουν 3 προσπάθειες κατάταξης και οι (8) καλύτερες επιδόσεις θα συνεχίσουν για άλλες τρεις (3) προσπάθειες.
• Στο αγώνισμα του τριπλούν γυναικών θα διεξαχθεί από βαλβίδα 11.00μ. με πρόβλεψη δεύτερης βαλβίδας 9.00μ, ανάλογα με τις επιδόσεις των αθλητριών και κατόπιν συνεννόησης με τον Έφορο του αγωνίσματος και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων.
• Οι αγώνες θα διεξαχθούν με επίσημους κριτές Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
• Στους αγώνες θα ισχύουν οι Κανονισμοί Στίβου του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2016-17.
• Οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν κατά την διάρκεια των αγώνων, θα υπολογισθούν ως όρια, για τη συμμετοχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017 των αντίστοιχων κατηγοριών.
• Διαδοχικά ύψη αγωνίσματος ύψους Γ: 1,38-1,43-1,48-1,53-1,58-1,63-1,67-1,70-1,72,1,74 (ανά 2cm).
• Διαδοχικά ύψη στα Άλματα επί Κοντώ Ανδρών και Γυναικών θα καθοριστούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχών και κατόπιν συνεννόησης με τον Τεχνικό Υπεύθυνο του αγώνα.
• Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας κ. Κων/νος Μπουλούκος.

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος θα απονέμονται μετάλλια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Δεν θα καταβληθούν έξοδα μετακίνησης στα σωματεία και αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ
Οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν κατά την διάρκεια των αγώνων, θα υπολογισθούν για την επίτευξη των ορίων, των οποίων έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ, για την συμμετοχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017 των αντίστοιχων κατηγοριών.
Μετά από απόφαση του ΣΕΓΑΣ οι επιδόσεις των αθλητών – τριών, θα αποτελέσουν κριτήριο συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Λιλ, ΜΟΝΟ για τα παρακάτω αγωνίσματα:
• Άνδρες: 1.500μ. – 5.000μ.
• Γυναίκες: 1.500μ. – 5.000μ.
Επίσης, για τα αγωνίσματα της δισκοβολίας και σφαιροβολίας εφήβων, θα ισχύσουν τα όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF