Όλα έτοιμα για το κορυφαίο ελληνικό μίτινγκ

Και επίσημα κηρύχτηκε η έναρξη του κορυφαίου ελληνικού μίτινγκ στίβου «Χανιά 2017» με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Χαλέπα.

Χανιά Έλενα Καρατζίδου
[email protected]

Για 7η συνεχομένη χρονιά ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία στον κλασικό αθλητισμό, διοργανώνει το κορυφαίο μίτινγκ στίβου «Χανιά 2017» στην ομώνυμη πόλη των Χανίων. Η σπουδαία αυτή συνάντηση των αθλητών στίβου θα πραγματοποιηθεί αύριο το Σάββατο 20 Μαΐου στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου». Διοργανωτές, φορείς, προπονητές και αθλητές αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου γι’ αυτό το σπουδαίο γεγονός.
Την ιδιαίτερη χαρά του για την 7η χρονιά και όλα όσα προσφέρει αυτό το μίτινγκ τόνισε ο πρόεδρος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης: «Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε για 7η χρονιά αυτή την αθλητική συνάντηση και αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός που έχει τη δυνατότητα να γίνει ακόμη πιο μεγάλο. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια σαν σύλλογος και η διοργάνωση είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Ήταν ηθική μας υποχρέωση όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο αγώνα, ο οποίος δε βασίζεται στην αθλητική παρουσία μόνο μεγάλων αθλητών αλλά και στη παρουσία και μικρότερων αθλητών από το δημοτικό. Καλούμε τον κόσμο με όλη μας την αγάπη να έρθει και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών».
Ο Απόστολος Βουλγαράκης, αντιπεριφερειάρχης Χανίων μίλησε για τη μεγάλη σημασία των αγώνων αυτών τόσο για τα Χανιά όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα: «Το Σάββατο 20 Μαΐου τα μάτια του αθλητικού κόσμου θα είναι στραμμένα στο εθνικό στάδιο Χανίων εκεί που θα διεξαχθεί η 7η αθλητική συνάντηση στίβου, μια διοργάνωση η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλασικού αθλητισμού.
Ο Γιώργος Μίλιος, πρώην αθλητής και νυν προπονητής ρίψεων στο σύλλογο προσκάλεσε όλους τους Χανιώτες να έρθουν οικογενειακά να παρακολουθήσουν τους αγώνες προκειμένου «να δουν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων αλλά και να διαπιστώσουν για τον στίβο και τον αθλητισμό ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που βλέπουμε σήμερα στα ελληνικά γήπεδα».
Ο Δημήτρης Γράβαλος, αθλητής των 400 μέτρων συνεχάρη τους διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς για τη προσπάθεια που γίνεται και υποσχέθηκε πλούσιο θέαμα σε όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Ο δήμος Χανίων μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε πως τέτοιες προσπάθειες, έχει την ηθική υποχρέωση να τα στηρίζει καθώς αναβαθμίζουν τη προσπάθεια του στίβου.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά, Πολυχρόνης Σημαντηράκης αναφέρθηκε στην στήριξη και βοήθεια που παρέχει ο Πλατανιάς σ’ αυτή την διοργάνωση και στην ευκαιρία που δίνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος στους αθλητές του ν’ αγωνιστούν στην έδρα τους μαζί με ξένους και όχι μόνο αθλητές.
Χρυσός χορηγός της προσπάθειας αυτής αλλά και επίσημος χορηγός μετακίνησης είναι η Anek Lines, η οποία εκπροσωπήθηκε στη συνέντευξη από την υπεύθυνη χορηγιών Άννα Νικολακάκη, η οποία αναφέρθηκε στη γυναίκα που είναι αφιερωμένοι οι αγώνες, την Έλενα Βενιζέλου: «Στη μνήμη αυτής της σπουδαίας αυτής γυναίκας η οποία προσέφερε και το Βενιζέλειο στάδιο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αυριανοί αγώνες, θα πραγματοποιηθεί αυτή η σπουδαία διοργάνωση με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών. Καλή επιτυχία σε όλους».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF