Το «αντίο» του Λακούρτ

Ένας από τους μεγαλύτερους κολυμβητές που έχει αναδείξει η Γαλλία αλλά και συνολικά η παγκόσμια κολύμβηση, ο σπουδαίος Καμίλ Λακούρτ, ανακοίνωσε ότι μετά το παγκόσμιο της Βουδαπέστης θα κρεμάσει το σκουφάκι του και δε θα αγωνιστεί ξανά.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε παγκόσμιο (4 χρυσά) και σε ευρωπαϊκό (5 χρυσά) επίπεδο, αλλά έχοντας το κενό των Ολυμπιακών αγώνων (4ος στο Λονδίνο 2012 και 5ος στο Ρίο 2016 στα 100μ. ύπτιο), ένας από τους κορυφαίους ύπτιους όλων των εποχών, λέει το «αντίο» σε ηλικία 32 ετών, αφού θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στη Βουδαπέστη. Εκεί όπου το 2010, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε κερδίσει τα πρώτα του μετάλλια σε διεθνές επίπεδο (50μ. και 100μ. ύπτιο και 4Χ100μ. μεικτή). «Σκόπευα να αποσυρθώ πριν από το Ρίο, αλλά τελικά αγωνίστηκα. Δε μου βγήκε (ήταν 5ος στα 100μ. ύπτιο) και δε θέλω να αποσυρθώ έχοντας πικρή γεύση. Για το λόγο αυτό θα κάνω ακόμα μία κούρσα στο 50αρι ύπτιο» δήλωσε ο Γάλλος που αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος και για τη μετά την κολύμβηση ζωή. «Έχω μετακομίσει στο Παρίσι, περνώ πολύ χρόνο με την κόρη μου και έχω ανοίξει και ένα μπαρ, όπου εκεί θα βρίσκομαι διαρκώς όταν ολοκληρωθεί η καριέρα μου μετά το καλοκαίρι».
Πως αντιμετωπίζει όμως τη μεταπρωταθλητική… κατάθλιψη; «Από τη στιγμή που υπέγραψα το μισθωτήριο για το μαγαζί στο Παρίσι αισθάνομαι την πίεση και την αδρεναλίνη. Ωστόσο την κολύμβηση δε θα την εγκαταλείψω ποτέ. Τον Αύγουστο μετά το παγκόσμιο θα ασχοληθώ με τα μικρά παιδιά. Αν και δεν είμαι προπονητής, έγινα διάσημος μέσα από την κολύμβηση και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη δημοφιλία μου προκειμένου να μοιράζω χαμόγελα».
Ο Λακούρτ παραμένει ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο με 52.11.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF