Στη μάχη με προσδοκίες μεταλλίου

Ξεκινά αύριο στο Ράτσιτσε της Τσεχίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας με την Εθνική ομάδα να μπαίνει στη… ναυμαχία με έξι πληρώματα και προσδοκίες για επιστροφή στο βάθρο μετά την περσινή παρένθεση.

Η μεγάλη ελληνική ελπίδα είναι η Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία μετά την απρόσμενη φυγή της Σοφίας Ασουμανάκη επέστρεψε και πάλι σε ατομικό αγώνισμα (σκιφ) έχοντας όμως την ποιότητα και την εμπειρία να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο των νικητριών. Στις δύο προκριματικές σειρές μόνο η πρώτη θέση δίνει απεθείας πρόκριση στον τελικό και όλες οι υπόλοιπες κωπηλάτριες θα κληθούν να αγωνιστούν και δεύτερη φορά για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις. Το μεγάλο όνομα στη σειρά της Νικολαΐου είναι η δις χρυσή Ολυμπιονίκης, Εκατερίνα Κάρστεν που όμως δε θυμίζει την παλιά πολύ δυνατή αθλήτρια.
Την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά θα διεκδικήσουν οι Γιάνναρος – Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, κυνηγώντας την 1η θέση που είναι και η μοναδική που δίνει εισιτήριο για τον ημιτελικό. Όλοι οι υπόλοιποι πηγαίνουν ρεπεσάζ.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων
11:15 – Άγγελος Γιάννατζης, Στέφανος Ντούσκος, Απόστολος Γιάννατζης, Νίνο Νικολαΐδης, τετράκωπος
11:40 – Βασίλης Αγγελόπουλος, σκιφ
12:05 – Λευτέρης Κόνσολας, σκιφ ελαφρών βαρών
12:35 – Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών
13:25 – Κατερίνα Νικολαΐδου, σκιφ
13:30 – Θωμαΐς Εμμανουηλίδου, Μαρία Πέργουλη, διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF