Χωρίς μετάλλιο αλλά με μεγάλες προσδοκίες

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ράτσιτσε της Τσεχίας ολοκληρώθηκε με την ελληνική αποστολή να μην έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο μετάλλιο ή να γράψει συμμετοχή σε τελικό. Δημιούργησε όμως μεγάλες προσδοκίες στο ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Την τελευταία μέρα των αγώνων, η Εθνική «έγραψε» τρεςι δεύτερες θέσεις στους τελικούς Β, που σημαίνει ότι και τα τρία πληρώματα πήραν την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη.
Στο σκιφ των γυναικών η Κατερίνα Νικολαΐδου με ελάχιστο προετοιμασίας στο αγώνισμα, έδειξε ότι διαθέτει πολύ ποιότητα σαν αθλήτρια αφού κατάφερε (γιατί πρόκειται περί επιτεύγματος) να ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση στο μικρό τελικό χάνοντας για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 7:36.97 ενώ η Ολλανδέζα Ντε Γιόνγκ τερμάτισε σε 7:36.22.
Για δυο δευτερόλεπτα έχασαν την πρωτιά στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών και οι Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6:24.99 ενώ η τσέχικη βάρκα που ήταν πρώτη σε 6:22.79.
Πολύ καλή παρουσία και για το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών όπου οι Θωμαής Εμμανουηλίδου, Μαρία Πέργουλη τερμάτισαν σε 7:10.18 πίσω από την βάρκα της Γερμανίας που πήρε την πρώτη θέση στο μικρό τελικό με 7:08.89.
Συνολικά η παρουσσία των 11 αθλητριών και αθλητριών των έξι πληρωμάτων, κρίνεται ικανοποιητική καθώς πρόκειται να νέα και ιδιαίτερα νεανική ομάδα. Με το στόχο να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, οι Έλληνες φιλαθλοι μπορούν να είναι αισιόδοξοι πως η ελληνική κωπηλασία για ακόμα μία φορά θα είναι πολύ ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF