Τα Γιάννενα γίνονται και πάλι μητρόπολη της κωπηλασίας

Η ανάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας νέων του 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων σημαίνει πολλά περισσότερα από απλά μια διοργάνωση όπου θα διαγωνιστούν περίπου 500 αθλητές. Σημαίνει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην πρωτεύουσα της ελληνικής κωπηλασίας.

Μια διεθνή διοργάνωση, ιδίως στο άθλημα της κωπηλασίας, έχει υψηλά στάνταρντ και αυτό σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων θα πρέπει να είναι άρτιες για αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου.
Από την πλευρά του, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ως το σωματείο που επί 63 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί το άθλημα της κωπηλασίας, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανατέθηκε στην πόλη η διοργάνωση για την οποία η διοίκησή του εργάστηκε συστηματικά, με επιμονή και υπομονή, σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, την πολιτεία, τους Γιαννιώτες βουλευτές και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Διαχρονικός στόχος και όραμα του ΝΟΙ ήταν η αναβάθμιση και μόνιμη επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ που αφορούν την κωπηλασία, καθώς και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ΚΕΚΩΠ ως αθλητικού ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και την Εθνική για προπονήσεις στην Παμβώτιδα.
Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάληψη του ευρωπαϊκού ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου τόνισε: «Η πρόσφατη απόφαση της FISA να αναθέσει τη διοργάνωση των αγώνων στην πόλη μας αποτελεί σταθμό για το μέλλον της γιαννιώτικης κωπηλασίας. Είναι μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη και πάλι σε διεθνές κέντρο του αθλήματος. Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο χρόνος μπορεί να φαίνεται πολύς αλλά δεν είναι. Ο Σεπτέμβριος του 2019 είναι πολύ κοντά και αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα Γιάννενα να διεξάγουν ένα άψογο πρωτάθλημα είναι πολλά. Είμαστε περισσότερο από βέβαιοι ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα έχουμε κοντά μας την πολιτεία, την περιφέρεια Ηπείρου, τους δήμους της περιοχής και όλους τους φορείς της πόλης μας. Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου οφείλει να ευχαριστήσει θερμά την Πολιτεία, ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος πήρε πάνω του όλο το βάρος της διεκδίκησης των αγώνων, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Καρρά, την περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας, τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής μας, ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Στέφο, αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς που υποστήριξαν την προσπάθεια. Χωρίς τη βοήθεια όλων των παραπάνω δε θα ήταν δυνατή η ανάληψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF