Ο θρύλος και οι Ντιμπάμπα στο μαραθώνιο του παγκόσμιου

Από τη στιγμή που τα ηνία της ομοσπονδίας στίβου της Αιθιοπίας, τα πήρα ο Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιλεγούν οι καλύτεροι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο παγκόσμιο του Λονδίνου.

Ο… πρόεδρος φρόντισε να αποκαταστήσει την αδικία που είχε υποστεί ο θρυλικός Κενενίσα Μπέκελε που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς καθώς είναι μέλος της φυλής Ορόμο την οποία έχει στο περιθώριο η κυβέρνηση της Αιθιοπίας. Για το παγκόσμιο του Λονδίνου, η ομάδα της Αιθιοπίας ξεκινά από τον θρύλο. Ο Μπέκελε είναι ο αρχηγός και μαζί του θα τρέξουν ο νικητής του φετινού μαραθώνιου του Ντουμπάι, Ταμιράτ Τολά και ο νικητής του Αμβούργου Τσεγκαγιέ Μεκόνεν. O Μπέκελε του Λονδίνου (όσον αφορά τον αποκλεισμό για πολιτικούς λόγους) θα είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Φεγίσα Λιλέσα που συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αιθιοπίας.
O Μπέκελε έχει ρεκόρ 2:03:03 (2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, εξαιρώντας το 2:00:25 του Κιπτσόγκε) και φέτος έκανε στο Λονδίνο 2:05.57. Ο Τολά έκανε ρεκόρ φέτος στο Ντουμπάι τρέχοντας σε 2:04:11 και ο Μεκόνεν έχει κάνει το 2014 στο Ντουμπάι 2:04:32, αλλά φέτος κέρδισε στο Αμβούργο με 2:07:26.
Όσον αφορά στις γυναίκες, η Αιθιοπία θα έχει τέσσερις δρομείς. Η Μάρε Ντιμπάμπα θα αγωνιστεί έχοντας wild card ως κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου και η ομοσπονδία της Αιθιοπίας επέλεξε τις Τιρουνές Ντιμπάμπα, Μπιρχανέ Ντιμπάμπα και Σουρέ Ντεμισίε.
Τα αγωνίσματα του μαραθωνίου στο παγκόσμιο του Λονδίνου θα είναι ξεκάθαρα μία μονομαχία Κένυας – Αιθιοπίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και αναμένεται να είναι εντυπωσιακή έστω και αν ο Έλιουντ Κιπτσόγκε επέλεξε να μη συμμετάσχει.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF