3 νέα Ολυμπιακά αγωνίσματα στην ποδηλασία

Με τρία νέα Ολυμπιακά αγωνίσματα θα εμφανιστεί η ποδηλασία στους Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στην αυριανή σύνοδο της ΔΟΕ στη Λωζάνη θα δοθεί έγκριση στις προτάσεις της παγκόσμιας ποδηλατικής ομοσπονδίας (UCI).

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το BMX freestyle (ανδρών και γυναικών) κέρδισε σχεδόν αμέσως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς αποτελεί ένα αγώνισμα με τεράστια διεισδυτικότητα στη νεολαία και είναι άκρως τηλεοπτικό γεγονός. Δύο στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά για την απόφαση της ΔΟΕ. Το συγκεκριμένο αγώνισμα, θα διεξαχθεί σε ειδικά σχεδιασμένα πάρκα του σκέιτμπορντ όπου οι αθλητές θα κρίνονται για… κόλπα που θα κάνουν με το ποδήλατο.
Εκτός όμως από το BMX, καινούργια αγωνίσματα θα υπάρξουν και στην ποδηλασία της πίστας καθώς θα δοθεί το ΟΚ στο μάντισον τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των αγωνισμάτων της ποδηλασίας πίστας στο Ολυμπιακό πρόγραμμα να φτάσει τα 12. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των αθλητών. Η ΔΟΕ ήταν κάθετη σε αυτό το θέμα και έτσι θα υπάρξουν αυστηρότερα κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να κερδίσει τη συμμετοχή στου Αγώνες του 2020, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός στα υπόλοιπα αγωνίσματα.
Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιώθει, θα πρόκειται για τεράστια νίκη της UCI καθώς θα έχει καταφέρει να περάσει τρία νέα αγωνίσματα μεγαλώνοντας τη δυναμική του αθλήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η… διπλωματική ΔΟΕ ενδεχομένως να προχωρά σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να χρυσώσει το χάπι στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας, καθώς δόθηκε η έγκριση το ποδηλατοδρόμιο να κατασκευαστεί 150 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο, στην πόλη Ίζου. Ότι χειρότερο για ένα άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι οι εγκαταστάσεις του να βρίσκονται μακριά από το επίκεντρο.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF