Διεκδικεί το όριο για το παγκόσμιο κάνοντας χημειοθεραπεία

H Γκαρμπιέλε Γκρούνεγουολντ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες της, στην 4η μάχη που δίνει με τον καρκίνο από το 2009, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να είναι μεταξύ των διεκδικητριών μιας θέσης στην ομάδα των ΗΠΑ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Παρά το γεγονός πως η Γκρούνεγουολντ δίνει τη μάχη της ζωής της (κυριολεκτικά) δεν εγκαταλείπει το αγαπημένο της αγώνισμα των 1.500μ. και κάνει ότι μπορεί προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής και να αγωνιστεί σε μία μεγάλη διοργάνωση. Το 2012 έφτασε πολύ κοντά όταν ήταν 4η στα τράιαλς για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Από τότε κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο στο συκώτι όπου από μια μεγάλη και δύσκολη επέμβαση της έμεινε μια ουλή 30 εκατοστών στο στομάχι και στη συνέχεια ήταν η σειρά του θυροειδή.
Η Γκρούνεγουολντ δεν κατάφερε να πιάσει το όριο (4:09.50) για τα τράιαλς, όμως με το 4:11.86 που έκανε πέρσι είναι μεταξύ των 24 αθλητριών και η αμερικάνικη ομοσπονδία της έστειλε πρόσκληση προκειμένου μα αγωνιστεί στα τράιαλς. Για το λόγο αυτό, καθυστέρησε όσο μπορούσε τις χημειοθεραπείες, προσπαθώντας να πάρει την πρόκριση για τα τράιαλς. Φέτος έκανε πέντε αγώνες, με καλύτερη επίδοση το 4:12.29, ενώ τέσσερις μέρες μετά την πρώτη της χημειοθεραπεία έτρεξε σε 4:28.88. «Δεν ένιωθα δυνατές παρενέργειες από την ένεση και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τρέξω. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωθα καλά όμως στον αγώνα ήταν διαφορετικά. Μετά τα 800 μέτρα άρχισα να χάνω δυνάμεις και ο τελευταίος γύρος μου φαινόταν ατελείωτος. Ο αγώνας ήταν καταστροφικος αλλά ένιωσα ικανοποίηση που το προσπάθησα» δήλωσε μετά τον αγώνα η Γκρούνεγουολντ, η οποία τρεις μέρες μετά τα τράιαλς θα ξεκινήσει το δεύτερο κύκλο των θεραπειών.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF