Θα παραιτηθεί κανείς στο ΟΑΚΑ; Ο Βασιλειάδης τί λέει;

Δικαιολογία δεν υπάρχει. Όταν τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αθλητών υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και αυτοί πρέπει αύριο πρωί – πρωί να υποβάλουν την παραίτηση τους. Αμέτοχη δεν είναι η ούτε η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ένας αθλητής που για πολλούς μήνες υποφέρει στις προπονήσεις, είναι μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα και πληρώνει από την τσέπη του για τα περισσότερα έξοδα της προετοιμασίας και των αγώνων, τί μπορεί να σκέφτεται όταν ετοιμάζεται να μπει στο χειρουργείο κινδυνεύοντας να πάει στα σκουπίδια όλη του η προσπάθεια;
Η κατάσταση που επικρατεί στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ είναι άθλια. Άκρως επικίνδυνη (όπως αποδείχθηκε δυστυχώς) για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Και όμως το αυτί των υπεύθυνων δεν έχει ιδρώσει στο παραμικρό από τα διαρκή παράπονα αθλητών και προπονητών.
Μετά τον τραυματισμό του κορυφαίου Έλληνα αθλητή θα παραιτηθεί κανείς; Το ευρωπαϊκό των ομάδων στο Λιλ είναι το λιγότερο, καθώς το κενό του Φιλιππίδη θα καλυφθεί από τον Πατσουκάκη που ίσως να κάνει και τον αγώνα της ζωής του. Λίγη σημασία όμως έχει αυτό όταν αναφερόμαστε στην υγεία ενός νέου ανθρώπου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού δεν είναι αμέτοχος. Δείχνει υπερβάλοντα ζήλο να επιλύσει ένα πρόβλημα (ποδόσφαιρο) που μόνο ως γόρδιος δεσμός επιλύεται και ουδείς θέλει να σηκώσει τη σπάθη και αγνοεί τον πραγματικό αθλητισμό. Βέβαια, δεν υπάρχουν (ευτυχώς) Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος κτλ στο στίβο ως «προϊστάμενοι» μεγάλων δεξαμενών ψηφοφόρων για να είναι εξίσου ελκυστικός (για τους πολιτικούς) με το ποδόσφαιρο, όμως δεν είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των ανθρώπων του στίβου. Και επιτέλους ας βρεθεί κάποιος που να σταματήσει να υπόσχεται, να βγαίνει φωτογραφίες με τους πρωταθλητές του στίβου και να φτιάξει 2-3 απλά πράγματα που χρειάζονται για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα «εγκλήματα».
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είναι κοντά στο στίβο και η αλήθεια είναι ότι κάνει δουλειά περιφεριακά με τα προπονητήρια, όμως θα πρέπει να τραβήξει το αυτί στους κυρίους τους ΟΑΚΑ.
Θα περιμένουμε αύριο την επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως θα περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει αυτό το φιλότιμο που το έχουμε κάνει καραμέλα και βγει κάποιος να αναλάβει την ευθύνει που έστειλε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014 και δευτεραθλητή Ευρώπης του 2017 στο χειρουργείο.
Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι σε καλά χέρια, καθώς ο Διονύσης Χίσσας έχει αναλάβει την επέμβαση στο μηνίσκο. Του ευχόμαστε να γυρίσει σιδερένιος.

ΥΓ. Στη φωτογραφία η μία από τις πολλές λακούβες που υπάρχουν στο διάδρομο του επί κοντώ.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF