Το ΟΑΚΑ διώχνει τον υψηλό αθλητισμό

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Εθνική ομάδα στίβου πανηγύρισε την παραμονή της στη σούπερ λίγκα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η χαρά σε όλους ήταν μεγάλη, όμως εξίσου μεγάλος ήταν και ο προβληματισμός των προπονητών που αναγκάζονται να επιστρέψουν στο… μαρτύριο του ΟΑΚΑ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Όσοι χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις τους, γνωρίζουν πολύ καλά σε τί αναφερόμαστε. Στην ασυδοσία που υπάρχει με την ανοχή της διοίκησης του σταδίου, στη χρήση των χώρων από τον κάθε απίθανο που δηλώνει personal trainer. To βοηθητικό στάδιο στο οποίο υποτίθεται προπονούνται τα μέλη των Εθνικών ομάδων, κατακλύζονται από πελάτες των personal trainers οι οποίοι καλά κάνουν και θέλουν να αθληθούν, όμως θα πρέπει να το κάνουν άλλου ή να το κάνουν όταν δε θα ενοχλούν τους αθλητές της Εθνικής.
Φανταστείτε τη Ντάφνι Σκίπερς να προπονείται στο εθνικό κέντρο της Ολλανδίας και δίπλα της ένα γκρουπ από παιδάκια να τρέχουν ή κάποιες κυρίες των βορείων προαστίων να ετοιμάζονται για τους Παραλιακούς 2017. Μόνο να το φανταστείτε μπορείτε γιατί δεν πρόκειται να το δείτε πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα και τις τριτοκοσμικές (αθλητικά) χώρες. Μπρος στα έσοδα θυσιάζονται τα πάντα.
Στο ξενοδοχείο της Εθνικής στη Λιλ, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή των σκυταλοδρομιών, Παναγιώτη Ασλανίδη, ο οποίος μας είπε πολλά. Όπως το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγοράσει από την τσέπη του έξι εμπόδια για να μπορεί να κάνει προπονήσεις τα οποία δανείζει στην Κατερίνα Δαλάκα (κορυφαία εμποδίστρια της Ελλάδα στα 400μ.) για να τα συμπληρώνει με τα υπόλοιπα έξι που διαθέτει το ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνει τις προπονήσεις της και στη συνέχεια τα κλειδώνουν (μόνο σπίτι τους δεν τα παίρνουν) γιατί εκτεθειμένα δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μας είπε και για την πολυκοσμία που υπάρχει στο προπονητήριο (το ανοιχτό και το κλειστό) η οποία πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Μιτς Κρίερ θέλει να πάρει την Κατερίνα Στεφανίδη από το ΟΑΚΑ και να κάνουν αλλού την εντός Ελλάδας προετοιμασία τους.
Το κακό με τους personal trainers αλλά και τη… «βιομηχανία» προετοιμασίας υποψήφιων ΣΕΕΦΑ και στρατιωτικών σχολών έχει παραγίνει. Υπάρχουν πολλοί αθλητικοί χώροι σε υποφερτό επίπεδο για να κάνουν εκεί ότι θέλουν. Τα κέντρα υψηλού αθλητισμού είναι μόνο για τον υψηλό αθλητισμό. Δε γίνεται προπονητής αθλητή Εθνικής ομάδας να περιμένει να τελειώσουν οι υποψήφιοι με τη χρήση ενός οργάνου για να μπορέσει ο άνθρωπος να προπονήσει τον αθλητή του που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις.
Η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί προς όφελος του υψηλού αθλητισμού και όχι του… τουρισμού. Γιατί τουρίστες είναι όλοι αυτοί που κατακλύζουν το ΟΑΚΑ. Για τις παραλίες ετοιμάζονται. Όχι για παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΥΓ1. Φυσικά ο ΣΕΓΑΣ δεν είναι αμέτοχος. Έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης. Είναι η μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας και θα πρέπει να απαιτήσει τις ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές της.

ΥΓ2. Το θέμα στο ΟΑΚΑ, αρμόδιος για να το λύσει είναι ο ΓΓΑ, Τζούλιος Συναδινός. Άνθρωπος του στίβου είναι και γνωρίζει πολύ καλά τί πρέπει να γίνει. Αύριο κιόλας, πηγαίνοντας το απόγευμα στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ θα πρέπει να υπάρχουν μόνο μέλη του σχεδισμού του ΣΕΓΑΣ.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF