Η Κρίστυ σημαδεύει το Λονδίνο

Με το αγώνισμα της δισκοβολίας να κατείχε εξέχουσα θέση στην αρχαιότητα και με αντίγραφα από το αντιπροσωπευτικότερο έργο τέχνης του δισκοβόλου του Μύρωνα, να κοσμούν μουσεία και σημεία ανά τον πλανήτη, η σύγχρονη ελληνική ιστορία φαίνεται ότι συνεχίζει την παράδοση, με την πρωταθλήτρια Κρίστυ Αναγνωστοπούλου να αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας στο αγώνισμα κυνηγώντας τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
φωτογραφίες Νίκος Ζιαγάκης
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Ρυθμός, ακρίβεια και δύναμη ήταν τα συστατικά για μια επιτυχημένη βολή στους αγώνες των Αρχαίων Ελλήνων, με τους σύγχρονους Έλληνες να προσθέτουν και ένα ακόμα, αυτό της επιμονής σε ένα αγώνισμα που δεν έχει της προβολής και της αναγνώρισης που του αξίζει. Αφοσιωμένη στο μοναχικό δρόμο της, η κορυφαία Ελληνίδα δισκοβόλος και έκτη καλύτερη της ελληνικής ιστορίας (Βόγγολη, Κελεσίδου, Τσικούνα, Αμπατζή, Κολέτσου), μετρώντας ένα χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο πρωτάθλημα ομάδων, ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό χειμερινό κύπελλο ρίψεων, τρία χρυσά βαλκανικά, επτά πρωταθλήματα και την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο, συνεχίζει δυναμικά το δρόμο της με φετινό στόχο το παγκόσμιο του Λονδίνου. Μέχρι τότε θα κυνηγήσει το όριο των 61.20μ. στους αγώνες του Γκέτεμποργκ (11/7) όπου και πριν δυο χρόνια είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο, έπειτα στο world challenge της Μαδρίτης (14/7) και απευθείας στο βαλκανικό πρωτάθλημα Α/Γ στο Νόβι Παζάρ του Βελιγραδίου (15-16/7).
Αυτή τη στγμή πάντως, στην κατάταξη της πρόκρισης είναι στην 27η θέση (32 είναι ο αριθμός των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο) με την 33η να είναι η σφαιροβόλος Ανίτα Μάρτον που έχει ρίξει 58.57μ

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF