Ας σταματήσει επιτέλους η πολιτική με την Εθνική ομάδα

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η Εθνική ομάδα για το βαλκανικό πρωτάθλημα υπήρξαν πολλές ενστάσεις κυρίως για τις επιλογές που δεν έγιναν με τον ΣΕΓΑΣ να στέλνει ομάδα 27 αθλητών τη στιγμή που η διοργανώτρια χώρα καλύπτει τα έξοδα για 50!

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Δυστυχώς, η πάγια τακτική της ομοσπονδίας να ασκεί πολιτική (και) μέσα από τις επιλογές των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται εν έτη 2017. Με το περιθώριο επιλογής τουλάχιστον 35μελούς αποστολής αθλητών/αθλητριών (αν λάβουμε υπόψη ότι θα επιλεγεί το μάξιμουμ που ορίζει η βαλκανική ομοσπονδία για τον αριθμό των συνοδών που είναι 15), ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας επέλεξε 27 (οκτώ λιγότερους) και η επιτροπή υψηλού αθλητισμού το ενέκρινε.
Για άλλη μία φορά η ίδια ιστορία. Και είναι πολύ κρίμα γιατί διοργανώσεις όπως το βαλκανικό πρωτάθλημα το οποίο οι ελίτ Έλληνες αθλητές το βλέπουν ως λύση ανάγκης για την επίτευξη ορίων, για τους αθλητές που δεν έχουν συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά είναι αυτοί και αυτές που στην ουσία στηρίζουν όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, αποτελεί επιβράβευση και κίνητρο να μην τα παρατήσουν και να συνεχίσουν.
Δυστυχώς, έχουν υπάρξει φορές που η ομοσπονδία επέλεξε να στηριχθεί σε περιπτώσεις που είτε δεν ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό πλέον και έχουν επικεντρωθεί στο μαζικό αθλητισμό και τις εταιρικές προωθήσεις, είτε ήταν εντελώς ντεφορμέ. Αντιθέτως δεν έχει δώσει ευκαιρίες σε περιπτώσεις με σταθερή ανοδική πορεία προκειμένου να τις κρατήσει στον πρωταθλητισμό για να μη χρειάζεται στα πανελλήνια ανδρών – γυναικών να προχωρά σε απευθείας τελικούς επειδή τα αγωνίσματα είναι άδεια από συμμετοχές. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου στα 1.500μ. που αδίκως δεν ήταν στην αποστολή για τη Λιλ. Ίδιες περιπτώσεις για το βαλκανικό είναι ο Νίκος Καψής στο μήκος, η Ισαβέλλα Κοτσχείλη στα 1.500μ. και 3.000μ., οι ομάδες των σκυταλοδρομιών και άλλοι…
Οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες. Δίχως αυτούς όλοι οι υπόλοιποι είναι περιττοί. Κανένα κοστούμι δεν κέρδισε ποτέ μετάλλιο στο στίβο.

ΥΓ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε την άποψη του σπουδαίου Περικλή Ιακωβάκη επί του θέματος. Ενός αθλητή που τίμησε όσο λίγοι την Εθνική ομάδα, αυτή τη στιγμή είναι μέλος της επιτροπής αθλητών στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τον Αύγουστο θα διεκδικήσει την ψήφο των αθλητών και για την επιτροπή στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF