Από τη Θεσσαλονίκη στο Λονδίνο για το ιστορικό νταμπλ

Για χάρη της η IAAF άλλαξε το πρόγραμμα των αγωνισμάτων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου. Η Σονέι Μίλερ Ουίμπο (όπως μας είπε η ίδια ότι προφέρεται το όνομα της) θα είναι από τις ατραξιόν των αγώνων καθώς θα επιχειρήσει να πετύχει ένα ιστορικό νταμπλ, κερδίζοντας 200μ. και 400μ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Νίκος Ζιαγάκης
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τους Αγώνες του 1996 όταν η Μαρί Ζοζέ Περέκ είχε καταφέρει να κερδίσει σε 200μ. (22.12) και 400μ. (48.25). Από τότε προσπάθησε η σπουδαία Άλισον Φίλίξ να επαναλάβει το εγχείρημα αλλά απέτυχε. Η Σονέι Μίλερ Ουίμπο έχει ήδη στην κατοχή της ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από τους Αγώνες του Ρίο και σε ηλικία μόλις 24 ετών (όσο και ο Βαν Νίκερκ) ετοιμάζεται να επαναλάβει τον άθλο της Περέκ.
Και στα δύο αγωνίσματα οι μεγάλες αντίπαλες της προέρχονται από τις ΗΠΑ. Στα 200μ. από τη στιγμή που η Ελέιν Τόμπσον αποφάσισε να μην τρέξει στο 200αρι, η Τόρι Μπούι κυρίως και η Ντάφνι Σκίπερς κατά δεύτερο λόγο είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν μακριά από το χρυσό μετάλλιο τη Μίλερ. Στα 400μ., η Άλισον Φίλιξ είναι αυτή που θα θελήσει εκδίκηση για το χαμένο τελικό των Αγώνων και με το 49.65 που έκανε στο Λονδίνο χθες (ντάιαμοντ λιγκ) έστειλε το μήνυμα πως είναι αυτή που πρέπει να νικήσει όποια θελήσει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το περασμένο τριήμερο, η αθλήτρια από τις Μπαχάμες (που ζει και προπονείται στο Μαϊάμι) βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει τις τελευταίες της θεραπείες με τον Σάββα Πανάβογλου, προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμη όταν θα εμφανιστεί στο Ολυμπιακό σταδιο του Λονδίνου. Και αν τα καταφέρει μας ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη εκπληξη για το 2018…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF