ΕΣΑΠ: Αύριο τα αποτελέσματα της αδειοδότησης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης των σωματείων της βόλεϊ λιγκ, ωστόσο τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ η κρίσιμη δεύτερη (και τελευταία;) συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά κατά πως φαίνεται αύριο θα ανακοινωθούν οι ομάδες που εξασφάλισαν την άδεια και όλες οι υπόλοιπες θα παραπέμπονται για την ερχόμενη εβδομάδα με τα μεγάλα αγκάθια να είναι ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι έχουν πλέον διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να προλάβει να διεκπεραιώσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ στον Ηρακλή δια στόματος του υπευθύνου του τμήματος Μάκη Καλαϊτζίδη απαιτούνται άλλες 25.000 ευρώ για να «καθαρίσει» η σεζόν που έληξε.
Το ερώτημα είναι βέβαια αν σ’ αυτές τις δύο την ερχόμενη Δευτέρα προστεθεί και κάποια άλλη ομάδα, αν και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των συλλόγων έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες για να βρουν τις λύσεις.
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει και η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ, η οποία επίσης είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς παραμένουν ανοικτά σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κεντρική χορηγία και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και τον αριθμό των ξένων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΠΑΠ θα είναι και φέτος ο κεντρικός χορηγός με μία μείωση (από τις 600 χιλ. ευρώ στις 500 χιλ.), αρκεί να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος. Στο τελευταίο, όπως έχουμε γράψει πριν από λίγες ημέρες έχει γίνει προσπάθεια επαναπροσέγγισης της NOVA, ωστόσο αν ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν την ΕΣΑΠ να πληρώνει τις παραγωγές, τότε θα είναι εγκληματικό λάθος αν δεν κλείσει μια τέτοια συμφωνία με την ΕΡΤ (ή οποιοδήποτε ελεύθερο κανάλι) ή έστω αν δεν απαιτηθεί να μεταδίδονται αγώνες κι από ελεύθερο κανάλι.Απλά αν ισχύσει αυτή η πληροφορία (ότι η ΕΣΑΠ θα πληρώνει τις παραγωγές κι ότι ο ΟΠΑΠ θα δώσει περίπου 100 χιλ. λιγότερα), τότε η συνολική χασούρα της Λίγκα φτάνει σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ συγκριτικά με πέρσι! Κι αυτό γιατί αν θεωρήσουμε ότι θα μεταδοθούν περίπου 30 αγώνες (κανονική περίοδος και πλέι οφ) και με μέσο όρο 3.500 ευρώ το κόστος παραγωγής έχουμε άλλες 100 χιλιάδες ευρώ, στα οποία προστίθενται και οι 260 χιλιάδες ευρώ που πλήρωνε φέτος η NOVA…
Όσον αφορά το θέμα των ξένων η ΕΣΑΠ έχει ενημερώσει ότι επιθυμεί την αύξηση τους (από 4 σε 7), αλλά ο ΠΑΣΑΠ είναι κατηγορηματικά αντίθετος και σύντομα θα κληθεί να πάρει θέση κι η ΕΟΠΕ (στις 19/7 υπάρχει συνεδρίαση του ΔΣ), ωστόσο εξίσου σύντομα αναμένεται η ΕΣΑΠ να ζητήσει συνάντηση των τριών φορέων για να συζητηθεί και επίσημα το θέμα.
Λογικά εκεί θα συμφωνήσουν ότι διαφωνούν κι απομένει να δούμε αν η Λίγκα στείλει το θέμα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και τι θέση θα πάρει η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού….

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF