Ανταπόκριση από Βουδαπέστη Νο1

To Sportsfeed βρίσκεται (και) στη Βουδαπέστη όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα για να καλύψει τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Βουδαπέστη Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

– Καλημέρα από τη Βουδαπέστη, μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Μια πόλη με αθλητική κουλτούρα που αγαπά τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον υγρό στίβο.

– Η προσπάθεια των Ούγγρων να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 δεν πήγε χαμένη παρά την απόσυρση της υποψηφιότητας τους. Έχουν προετοιμάσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και αυτό του κλασσικού αθλητισμού για το 2023.

– Έχουν κάνει εξαιρετικό branding της διοργάνωσης του υγρού και αυτό το αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης σε κάθε του βήμα καθώς σε όλα τα σημεία της πόλης υπάρχουν αφίσες (γιγαντοαφίσες) για τη διοργάνωση.

– Φυσικά η Κατίνκα Χόσου και ο Λάζλο Τσεχ είναι οι κυρίαρχες φιγούρες. Οι δύο κολυμβητές αποτελούν για τους Ούγγρους τα τοτέμ του αθλητισμού τους. Ιδίως η Χόσου είναι κάτι σαν εθνική ηρωίδα και οι μέρες που θα πέσει για να κολυμπήσει τις μεικτές είναι ήδη sold out.

– Αρκετοί είναι και οι τουρίστες που έχουν έρθει στη Βουδαπέστη ειδικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κατέβάζουν ομάδα από την οποία απουσιάζουν οι τρεις των Big Four (Φελπς, Λόχτι, Φράνκλιν), υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που έχουν ταξιδέψει για να απολαύσουν τους αγώνες.

– Κάλεμπ Ντρέσελ. Αυτό το όνομα κυριαρχεί στις κουβέντες με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. «Βρήκαμε τον Φελπς των επόμενων 10 ετών. Πάνω του θα χτίσουμε την κολύμβηση για την επόμενη οκταετία, μέχρι το 2024»

– Ο Άγγελος Βλαχόπουλος είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας από την 54μελή ελληνική αποστολή και όχι άδικα. Ο διεθνής πολίστας θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στην Έγκερ και οι Ούγγροι ασχολούνται με το πόλο όπως οι Βρετανοί με το ποδόσφαιρο.

– Όσον αφορά στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της Εθνικής, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους Ούγγρους η μεταπήδηση της Χριστίνας Τσουκαλά στον Ολυμπιακό.

– Σε πολύ μεγάλη εκτίμηση έχουν τις δύο ομάδες πόλο της Ελλάδας (ανδρών και γυναικών) οι Ούγγροι. Τις υπολογίζουν ως αουτσάιντερ για μία θέση στο βάθρο όπου τα απόλυτα φαβορί είναι η Σερβία (άνδρες) και ΗΠΑ (γυναίκες) με τους οικοδεσπότες να ελπίζουν πως θα ανεβάσουν και τις δύο ομάδες τους στο βάθρο.

– O καιρός στη Βουδαπέστη μας τα χάλασε λίγο σήμερα καθώς υπάρχει μια… μουντάδα. Αργά χθες το βράδυ έβρεξε, ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρχε καύσωνας (για τα δεδομένα της Ουγγαρία).

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF