Φεύγει η κολύμβηση από τη FINA;

Ιστορικά, όλα τα καθεστώτα κάποια στιγμή καταρρέουν. Από ότι φαίνεται ήρθε και η σειρά του καθεστώτος Μαρκουλέσκου να καταρρεύσει, με τη διάσπαση της FINA να είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

Βουδαπέστη Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Αποτελεί γεγονός πως η FINA με τον υπέργηρο Χούλιο Μαλιόνε και τον παρασκηνιακό Κορνέλ Μαρκουλέσκου δεν τα πάει καλά. Έχει υποβαθμίσει αρκετά το προϊόν της και κυρίως την κολύμβηση ενώ δείχνει περιεργή ανοχή στα κρούσματα ντόπινγκ Ρωσίας και Κίνας.
Γεγονός επίσης είναι πως το ποτήρι ξεχείλισε. Όταν ο ιδιαίτερα έμπειρος παράγοντας σε διεθνή θέματα, Δημήτρης Διαθεσόπουλος διαχωρίζει τη θέση του από τη νυν διοίκηση ασκώντας μάλιστα πολύ έντονη αλλά ορθή κριτική στον ίδιο τον Μαρκουλέσκου (ελπίζουμε να μην το πληρώσουμε αγωνιστικά), τότε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως έρχεται… τσουνάμι.
Η Κατίνκα Χόσου είναι αυτή που έδωσε το σύνθημα για την κολύμβηση. Με την ίδρυση της ένωσης επαγγελματιών κολυμβητών τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τη FINA. Αν η παγκόσμια ομοσπονδία χάσει από τους αγώνες της τα μεγαλύτερα της αστέρια, τότε οι αγώνες δε θα έχουν καμία αξία για τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) καθώς ο αντίπαλος του Μαλιόνε (του Μαρκουλέσκου δηλαδή) Πάολο Μπαρέλη είναι με τους αθλητές. Επίσης η αμερικάνικη ομοσπονδία που είχε τα περίφημα Αρένα Προ, μπορεί να καλύψει το κενό των παγκοσμίων κυπέλλων της FINA.
Την 1η Σεπτεμβρίου στη Ουάσινγκτον θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της παγκόσμιας κολυμβητικής ένωσης όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η… αποχώρηση της κολύμβησης από τη FINA! Θεωρείται βέβαιο πως το καθεστώς που υπάρχει τώρα δε θα συνεχίσει να υφίσταται, ιδίως αν ο Μαλιόνε (Μαρκουλέσκου) κερδίσει τις εκλογές στις 22 Ιουλίου.
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Μαλιόνε που θέλει να παραμείνει το στάτους ως έχει. Και ο Μπαρέλι (2ος υποψήφιος) θέλει να παραμείνει η FINA ως έχει καθώς έτσι είναι και πιο ισχυρό το brand και έχουν να λένε ότι είναι πάνω από το στίβο.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF