Αραούζου, η μεγάλη ελληνική ελπίδα για μετάλλιο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της επειδή δεν ανέβηκε στο βάθρο. Εκείνα τα δάκρυα, έγιναν πείσμα και περιπου 11 μήνες αργότερα, η Κέλλυ Αραούζου καλείται αύριο στις 11:00 (ΕΡΤ, μην το χάσετε) να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής αποστολής. Αυτό της συνεχίστριας του έργου «Γιαννιώτη».

Βουδαπέστη Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Όσοι γνωρίζουν την Αραούζου ξέρουν καλά πως πίσω από το χαμογελαστό της πρόσωπο κρύβεται μια πολύ αποφασισμένη αθλήτρια με τεράστιο πείσμα. Το γεγονός ότι καλείται να σηκώσει μόνη της (προς το παρόν) την ελληνική μαραθώνια κολύμβηση μάλλον λίγο την απασχολεί. Στη Βουδαπέστη έχει έρθει για να υπερασπιστεί αρχικά τα κεκτημένα και στη συνέχεια να… επεκταθεί. Δεύτερη στο 5αρι το 2015 στο Καζάν θα επιχειρήσει να βρεθεί και πάλι στο βάθρο ξεκινώντας αύριο από το 10αρι. Τα πράγματα όμως δε θα είναι καθόλου εύκολα.
Παρούσα στη λίμνη Μπάλατον η Αμερικανίδα κάτοχος του τίτλου των 5χλμ. open water, Χέιλι Άντερσον, η κάτοχος του τίτλου στα 10χλμ Ορελί Μουλέρ, αλλά και η χρυσή Ολυμπιονίκης των 10χλμ. στο Ρίο Σάρον Ρούβενταλ. Από κει πέρα, στο 10αρι θα πέσουν και η πολύ βελτιωμένη Αμερικανίδα Άσλι Τουίτσελ καθώς και η Αυστραλή Κία Μέλβερτον. Όλες τους μεγάλα κορμιά και πρόθυμα για… αγκωνιές και κλωτσιές.
Η Αραζούζου αναμένεται να ακολουθήσει την προσφιλή τακτική του Νίκου Γέμελου που θέλει την αθλήτρια του να κάνει την επίθεση της μετά το 70-75% της διαδρομής αποφεύγοντας το… ξύλο, κολυμπώντας εξωτερικά.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο: Η λίμνη του Μπάλατον δεν είναι άγνωστη στην Αραούζου. Πριν από επτά χρόνια είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στα 5χλμ. των γυναικών (σε ηλικία 19 ετών) και το χρυσό στο ομαδικό.
Σε περίπτωση που η αθλήτρια του Νίκου Γέμελου, κατακτήσει οποιοδήποτε μετάλλιο, θα είναι το τρίτο συνεχόμενο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού στο βάθρο είχε ανέβει και το 2013 με το ομαδικό. Πόσους Έλληνες αθλητές ή αθλήτριες γνωρίζετε να έχουν καταφέρει ανάλογο επίτευγμα; Εξαιρείται ο Γιαννιώτης που έχει συμμετάσχει σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και έχει κερδίσει σε όλα τουλάχιστον ένα μετάλλιο…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF