Πάτησε (πάλι) κορυφή ο Φρουμ

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί ο φετινός Γύρος της Γαλλίας, ο Κρις Φρουμ πάτησε κορυφή και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πέμπτο τίτλο του στον μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς.

Ο Βρετανός θα εκκινήσει το 15ο ετάπ της Κυριακής φορώντας την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου και έχοντας μάλιστα προβάδισμα 19 δευτερολέπτων μπροστά από τον μέχρι το μεσημέρι προπορευόμενο κατά 6 δευτερόλεπτα Φάμπιο Άρου.
Για τα περισσότερα από τα 181,5 χιλιόμετρα από τον Μπλανκάζ έως το Ροντέζ υπήρχαν ελάχιστα στοιχεία που φανέρωναν ότι θα έρχονταν τα πάνω-κάτω και θα υπήρχε ανακατάταξη στην κορυφή με την ολοκλήρωση της δεύτερης εβδομάδας του αγώνα.
Ωστόσο ο Κρις Φρουμ μετά από συναρπαστική ανοδική πορεία στο τέλος του 14ου ετάπ, κατάφερε να προσπεράσει τον Άρου και να χτίσει μάλιστα και αυτήν την διαφορά.
Νικητής του ετάπ ήταν ο ο Αυστραλός Μάικλ Μάθιους που προσπέρασε στο τέλος τον Γκρεγκ βαν Άβερματ, ωστόσο η πραγματική ιστορία ήταν αυτή που ξεδιπλώθηκε πίσω τους, στην κόντρα ανάμεσα στον Φρουμ και τον Άρου.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF