Σε Αυστραλία και Πολωνία τα χρυσά στα 470

Πριν προλάβει να χαλάσει ο καιρός, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου 470, που φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η άπνοια των προηγούμενων ημερών, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση σε πολλές ιστιοδρομίες, δεν έφερε γούρι στο ελληνικό πλήρωμα των Μάντη – Καγιαλή.

Οι χάλκινοι μεταλλιούχοι πριν ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έμειναν αρκετά μακριά από τα μετάλλια, κάτι που ήταν γνωστό και πριν την medal race, τερματίζοντας τελικά στην 10η θέση, αρκετά πίσω σε σχέση τόσο με την αξία τους όσο και με τις δυνατότητες αλλά και την θέληση που είχαν για μια διάκριση στην πατρίδα τους.
Το πλήρωμα των Μάθιου Μπέλτσερ και Γουϊλ Ράϊαν από την Αυστραλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε οι Σουηδοί Αντον Ντάλμπεργκ και Φρέντρικ Μπέργκστρομ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστριακοί Νταβίντ Μπάργκερ και Λούκας Μαρ.
Στην δέκατη θέση που κατείχαν και πριν την κούρσα μεταλλίων, παρέμεινε και το γυναικείο δίδυμο των Μπόζου – Κλωναρίδου που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Πολωνές Σκρίπουλεκ-Γκλιζίνσκα που είχαν εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο πριν την medal race.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF