Συναισθηματικά φορτισμένη η χθεσινή μέρα

Είναι γνωστό ότι ο στίβος διαφέρει κατά πολύ από εμπορικά ομαδικά αθλήματα και δεν αναφερόμαστε τόσο ούτε στις οικονομικές απολαβές, ούτε στο γεγονός ότι εντός αγωνιστικού χώρου βασίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, όσο στην συχνότητα των αγώνων.

Μπίντγκοτς Ελεονώρα Ρωσιάδου
[email protected]

Στο ποδόσφαιρο παραδείγματος χάρη έχει κάθε Κυριακή αγώνα, ακόμα και ντεφορμέ ή λάθη να κάνεις τη μία, έχεις ευκαιρία την επόμενη να επανορθώσεις. Στον στίβο όμως η κατάσταση είναι διαφορετική Προετοιμασία ενός ολόκληρου χρόνου και προπονητικός προγραμματισμός για να φτάσει ο οργανισμός σε κορύφωση το μέγιστο 2-3 φορές στην σεζόν. Άντε και μερικές φορές ακόμα αν έχεις προγραμματίσει να μετέχεις σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, κάτι που δεν ισχύει για τους ρίπτες με εξαίρεση την σφαιροβολία.
Ένας χρόνος προπόνησης λοιπόν (για να μην μιλήσουμε και για όλα τα προηγούμενα προετοιμασίας), για να φτάσει κάποιος στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς, προσδοκώντας την υπέρβαση την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονται σε κλίμα διακοπών και παραλίας. Με αυτές τις συνθήκες έφτασαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα δικά μας τα παιδιά, γνωρίζοντας καλά πως αυτό που διάλεξαν πολύ δύσκολα θα τους εξασφαλίσει κάποιο κέρδος ή βιοποριστική ασφάλεια (όπως σε άλλες χώρες). Με μια βαλίτσα όνειρα οι Έλληνες ταξίδεψαν στη Μπίντγκοτς της Πολωνίας!
Με μόνη εξαίρεση τη Θοδώρα Αραμπατζή που βγήκε λάμποντας από χαμόγελα μετά την πρόκριση της στον σημερινό τελικό του ακοντισμού, η χθεσινή ημέρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη για τους υπόλοιπους. Ο Κυριάκος Ζώτος μετά τον προκριματικό της δισκοβολίας, οι νέες Ηλιάννα Κοροσίδου, Σταματία Σκαρβέλη και Ελένη Κλαούντια Πόλακ, μετά τους τελικούς τους σε σφυροβολία, σφαιροβολία και επί κοντώ, μέχρι και ο Γιάννης Κυριαζής μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ήταν απογοητευμένοι όταν έβγαιναν από τον αγωνιστικό χώρο. Λογικό από τη μια δεδομένου ότι είχαν βάλει προσωπικό στοίχημα και δεν τους βγήκε όπως το περίμεναν, σίγουρα κερδισμένοι όμως για την συνέχεια που τους επιφυλάσσεται. Επιτυχία δεν είναι μόνο το χρυσό, επιτυχία είναι να είσαι εδώ μετά από όσα πέρασες και ενώ σου ήρθε στο μυαλό η σκέψη να τα εγκαταλείψεις όλα, την προσπέρασες και έφτασες ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης
Ο αγώνας συνεχίζεται λοιπόν για όλη την ομάδα και όπως λέει και ένα ρητό, στόχευσε το φεγγάρι, ακόμα και αν δεν το πετύχεις θα προσγειωθείς ανάμεσα στα αστέρια.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF