«Νίκες σε όλα τα παιχνίδια»

Οι πρεμιέρες σε μεγάλα τουρνουά κρύβουν παγίδες, πόσο μάλλον όταν το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο με το… καλημέρα. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, έδειξε χαρακτήρα ωστόσο και πήρε μία νίκη με έναν τρόπο που κατά γενική ομολογία ήταν ο ιδανικός.

Βουδαπέστη Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Η σημερινή αναμέτρηση τα είχε όλα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιξε εκπληκτική άμυνα και ήταν συγκεντρωμένη στην επίθεση, μέχρι που οι Ισπανοί άρχισαν την αντεπίθεση και έφτασαν να διεκδικούν τη νίκη δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, δοκιμάστηκε ο χαρακτήρας της ομάδας μας και αν στη συγκέντρωση δεν τα πήγε καλά δίνοντας το δικαίωμα στους Ισπανούς να ισοφαρίσουν, κατάφερε να γυρίσει το μομέντουμ των Ισπανών και να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη. «Η Ισπανία είναι μια παραδοσιακή δύναμη που βρίσκεται σε περίοδο ανασυγκρότησης και παίρνει και πάλι τα πάνω της. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος και η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική. Στην αρχή παίξαμε πολύ καλή άμυνα και είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Στο παγκόσμιο ήρθαμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε διαφορετική ομάδα από το 2015 και χρειαζόμαστε χρόνο για να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν νέα ομάδα. Προς το παρόν θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια και σε κάθε ένα από αυτά θα διεκδικήσουμε τη νίκη» δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη αντίπαλο της Εθνικής. «Η Νότια Αφρική είναι μια ομάδα με μαχητές. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα και αυτό τους κάνει επικίνδυνους».
Με τον προπονητή συμφώνησε και ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης. «Το σημερινό παιχνίδι ήταν δύσκολο. Και οι δυο ομάδες είναι ταλαντούχες και εμείς είχαμε περισσότερο άγχος λόγω της πρεμιέρας. Κρατάμε τη νίκη που είναι το πιο σημαντικό και τώρα θα πάμε να κερδίσουμε και τη Σερβία. Θα είναι πολύ δυσκολο, αλλά σήμερα κάναμε μια καλή αρχή».
Ο Αλέξανδρος Γούνας αναφέρθηκε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, όπου η Εθνική έδειξε το πρόσωπο που όλοι θέλουμε να δούμε στο τουρνουά. Ομάδα με χαρακτήρα, που δεν πανικοβάλεται και δεν τα παρατά. «Κάναμε μία πολύ καλή αρχή αλλά κάπου χαλαρώσαμε. Όμως στο τελευταίο δίλεπτο δείξαμε χαρακτήρα. Οι Ισπανοί είχαν την ώθηση που γύρισαν το παιχνίδι, σκόραραν από τον φουνταριστό και φάνηκε ότι πήραν το πάνω χέρι. Εκεί δεν τα παρατήσαμε. Μπήκε το γκολ του Δερβίση, παίξαμε την άμυνα και πήραμε μια σημαντική νίκη – πρεμιέρας. Εμείς δεν έχουμε τα σωματικά προσόντα που έχουν άλλες ομάδες, ούτα τα πολύ δυνατά σουτ. Το όπλο μας είναι το μυαλό μας και εκεί στηρίζουμε το παιχνίδι μας».

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF